DPÜ’den Bir Uluslararasılaşma Başarısı Daha

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin, temel hedeflerinden olan uluslararasılaşmanın hayata geçirilmesinde bir adım daha atıldı. Üniversitemiz, 4 ülkede çeşitli projeler gerçekleştirmek üzere 151 bin 730 Avro hibe almaya hak kazandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi uluslararasılaşma yolunda başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından, Erasmus+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında yapılan proje başvurularında üniversitemiz Batı Balkanlar, Doğu Ortaklığı, Juncker Cezayir ve PI Asya bütçe kategorilerinden hibe almaya hak kazandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Erasmus+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında yapılan proje başvurularında Avustralya, Bosna-Hersek, Cezayir ve Ukrayna ülkeleri için toplamda 151 bin 730 Avro hibe hak etti. 2019 proje döneminde Avustralya’dan tek fon alan kurum olan üniversitemiz, Ukrayna için başvuru yapan üniversitelerden en fazla hibeyi alırken, Cezayir ve Bosna-Hersek için de en yüksek 3. hibeyi almaya hak kazandı.

KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZDEN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğünde görev alan akademisyenlerimiz, elde edilen bu başarının ardından yeni dönemde nasıl bir yol haritası çizileceğini görüşmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ile rektörlük makamında bir araya geldiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal “Önümüzdeki süreçte yakalanan başarıların geliştirilerek devam etmesini hedefliyoruz” diyerek uluslararasılaşmaya verdiği önemi dile getirdi. Üniversite Dış İlişkiler Koordinatörümüz Doç. Dr. Oktay Şahbaz ise hazırlanan projelerle üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanlarına Avrupa dışındaki ülkelere hareketlilik yapma olanağı sağladıklarını belirtti. 

GÖÇMEZ: DAHA BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETMEMİZ GEREKİYOR

Başarıyı getiren şeyin birlikte aynı amaç için çalışmak olduğuna dikkat çeken dış ilişkilerden sorumlu rektör yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, “Ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Başarıya, çalışkan ve gerekli analizlerini yapmış bir ekiple ulaşılacağını sürekli ifade ediyorum. Kazanılan bu başarı zaten bunun bir göstergesi. Ancak şimdi daha büyük başarılar kazanmamız ve elde ettiğimiz proje bütçesini üniversitemiz için en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor" dedi.

Göçmez, önümüzdeki yıllarda Japonya, Tayland, Kore gibi ülkelerin de süreçlere dahil edilmesi için çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Eylül 2019, Salı / 1965 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler