Prof. Dr. Kazım Uysal’dan Ürdün Üniversitesine Ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve beraberindeki heyet, lisansüstü çalışmalar ve Mevlana Değişim Programı kapsamında iş birlikleri oluşturulması amacıyla Ürdün’ün en eski üniversitesi olan Ürdün Üniversitesini ziyaret etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, akademik iş birliği görüşmeleri için beraberindeki heyetle Ürdün Üniversitesine bir ziyarette bulundu.

Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Ürdün Üniversitesinde gerçekleşen görüşmede Genel Sekreter ve Lisansüstü Çalışmalar Fakültesi Dekanı, Genel Sekreter Dr. Muhammed Al-Shraideh, Şeriat Fakültesi Dekanı, Dr. Adnan Al-Assaf, Uluslararası İlişkiler Birimi Yöneticisi Dr. Hadeel Yasin ve Bilgi ve Halkla İlişkiler Bölümü Başkanı Dr. Magda Omar'ın ile bir araya gelen Rektörümüze, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Atilla Batur, Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Bülent Cırık ve Trablus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıfat Mikati eşlik etti.

Ziyarette Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Ürdün Üniversitesi arasında lisansüstü çalışmalar ve Mevlana Değişim Programı alanında iş birliği sağlanabilmesi için izlenmesi gereken yol haritası üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmede ayrıca her iki üniversite ile Trablus Üniversitesinin üçlü iş birliği görüşmeleri de gerçekleştirildi.

Genel Sekreter Shraideh, ülkenin en eski ve en büyük üniversitesi olan Ürdün Üniversitesinin Avrupa üniversiteleriyle birlikte bir dizi ortak program ile e-öğrenme ve uzaktan eğitim konularında iş birliğini sürdürdüğünü ifade etti. Ürdün Üniversitesi heyeti, öğrencilerinin gereksinimlerine bağlı kalarak, olası tüm uluslararası iş birliklerine açık olduklarını ifade ettiler.

Prof. Dr. Kâzım Uysal da, 27 yıllık Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin bugün dünyanın çeşitli bölgelerindeki 56 üniversiteyle uluslararası ilişkileri olduğunu ve uluslararasılaşma hedefi kapsamında yeni iş birlikleri kurmanın üniversitemizin temel amaçlarından biri olduğunun altını çizdi.

Ürdün basınında da geniş yer bulan ziyaret sonunda heyetler, birbirlerine teşekkürlerini sundular ve görüşmelerin sürdürülmesi konusunda görüş birliğine vardılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Eylül 2019, Cuma / 2082 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler