Kütahya Sosyal Bilimler MYO’da Yeni Dönem Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (KSBMYO) 2019-2020 eğitim öğretim dönemini Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis’in konuşmacı olduğu ’Markalaşma Süreci - Farkındalık Yaratma’ başlıklı ders ile açtı.

DPÜ Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz, 2019-2020 dönemini 'Markalaşma Süreci - Farkındalık Yaratma' başlıklı açılış dersi ile açtı.

Meslek yüksekokulumuzun Amfi-3 salonunda düzenlenen açılış dersine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kütahya Sosyal Bilimler MYO Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara, Kütahya Teknik Bilimler MYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem, Kütahya Güzel Sanatlar MYO Müdürümüz Doç. Dr. Eda Taşçı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Kütahya Belediyesinden temsilciler, meslek yüksekokullarımızın akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimiz katıldı.

AYDIN: MARKALAŞMA DPÜ'NÜN DE HEDEFİ

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın ardından, müzik dinletisiyle süren etkinlikte ilk sözü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın aldı.

Konuşmasına katılımcıları ve konuk Mehmet Reis'i selamlayarak başlayan Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Bugünkü konferansın da konusu olan markalaşmayı bizim üniversitemizin de hedefleri arasında yer alıyor. Yerleşkesiyle, teknolojisiyle, uluslararasılaşma hedefi ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesini bir marka üniversite yapmak için sizlerin de desteğiyle elimizden geleni yapma azmindeyiz. Markalaşma, saygınlık kazanma ve bilinirlik demektir. Bu yönde çalışmaları sürdürdükçe Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz da markalaşma yolunda önemli adımlar atacak ve Türkiye'nin önde gelen meslek yüksekokullarından biri olacaktır" diyerek, yeni eğitim öğretim döneminin Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diledi.

REİS: BÜYÜK İHRACATÇI ÜLKELERE KARŞI YERLİ TOHUMLARLA ÜRETİYORUZ

Prof. Dr. Mustafa Aydın'ın ardından Markalaşma Süreci - Farkındalık Yaratma başlıklı konuşması öncesinde katılımcılara konuşmacı Mehmet Reis'in özgeçmişi sunuldu.

2019-2020 dönemi açılış dersine davet edilmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Mehmet Reis, "Konuşmama 'Pirinç, bakliyat ya da sarımsağın markası mı olur' diye dalga geçenlere bir örnekle yanıt vererek başlamak istiyorum. ABD ve Kanada bakliyat üretimi ve ihracatında ön sırada geliyor. Ancak biz ülkemiz topraklarında çiftçimizin alın teriyle ve yerli tohumlarla üretilen bakliyatları dünyada 16 ülkeye ihraç ediyoruz ve ciddi bir talep alıyoruz" dedi.

Ticaret hayatına balıkçılık yapan babasının yanında, naylon poşet satışıyla başladığını söyleyen Reis, geçmişte çiftçilik, ramazan davulculuğu, çobanlık, garsonluk, taksicilik, sinemada biletçilik ve gazozculuk gibi pek çok mesleği icra ettiğinden söz etti.

"İTİBARI PARA İLE SATIN ALAMAZSINIZ"

Hayatını değiştiren olayın ise İstanbul'da pirinç satan bir ticarethanede muhasebeci olarak işe başlamak olduğunu söyleyen Reis, "1981'de çok küçük bir sermaye ile İstanbul'da bir dükkan açtım. Tabi yeni esnafı kolay kolay barındırmıyorlar. 'Büyük balık, küçük balığı yer' diyorlardı. Ben ise onlara 'Hızlı balık, büyük balığı da yer' diye yanıt verdim. Hayatta her zaman bir çıkış yolu olduğuna inandım ve siz gençlere de korkunuzu yenmenin anahtar bir rolü olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Markalaşmanın önemli bir koşulunun da itibar olduğunu vurgulayan Reis, "Para kazanabilirsiniz, hem de bir dönem kaybetseniz bile çok para kazanabilirsiniz ama bir kere itibar kaybederseniz, bir kez daha itibar kazanamazsınız. İtibarı, para ile satın alamazsınız. Cebinizde beş kuruş olmasa da itibarınız varsa her zaman kazanmaya hazırsınız" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Mehmet Reis, kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

Mehmet Reis'in konuşmasının ardından kendisine Prof. Dr. Mustafa Aydın tarafından üniversitemizin altın anahtarı, Doç. Dr. Hakan Kara tarafından da plaket ve çiçek verildi. Prof. Dr. Aydın, düzenlenen etkinlik dolayısıyla Doç. Dr. Kara'ya da Üniversitemizin logosunun yer aldığı çini bir tabak sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Eylül 2019, Perşembe / 2333 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, @malatya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler