Öğrencimiz Ceyda Kurteş’ten Önemli Başarı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı öğrencimiz Ceyda Kurteş, Güzel Sanatlar Fakültelerinden yeni mezun olanların eserlerinden oluşacak BASE seçkisinde yer almaya hak kazandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencimiz Ceyda Kurteş, BASE'nin İstanbul'daki sergisinde yer almaya hak kazandı.

Türkiye’deki ilk kolektif Güzel Sanatlar Fakülteleri yeni mezunlar sergisi olan ve Türkiye genelinde tüm güzel sanatlar fakültelerinin resim, heykel, fotoğraf ve video, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik bölümlerinden yeni mezun öğrencilerin çalışmalarını aynı çatı altında bir araya getiren BASE'ye bu dönem 73 üniversiteden, bin 570 başvurunun yapıldı.

14-17 Kasım tarihleri arasında Beşiktaş, İstanbul'da üçüncüsü gerçekleşecek olan BASE seçkisi için uluslararası seçici bir kurul tarafından yapılan değerlendirmede Güzel Sanatlar Fakültemizden yeni mezun olan ve Sosyal Bilimler Enstitümüzde Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı öğrencimiz olan Ceyda Kurteş'in Viktorya Dönemi Sanat Üslubunun Plak Kapağı Tasarımlarına Yansıması konulu tasarımların seçkide yer almasına karar verildi.

Kurteş'e bu başarıyı getiren eserleri oluşturduğu Grafik Tasarım dersinin yürütücüsü ve aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Levent Mercin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tasarımları ile bu etkinliğe katılan ve önemli bir başarı elde eden öğrencimiz Ceyda Kurteş'i, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı Başkanı olarak, en içten dileklerle kutluyorum. Öğrencimize bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Eylül 2019, Çarşamba / 1869 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler