Prof. Dr. Kazım Uysal: Çinili Cami’nin Güçlendirilmesi Taraftarıyım

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Ahmet Yakupoğlu Müzesi’ni ve Çinili Cami’yi ziyaret ettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık'la birlikte Ahmet Yakupoğlu Müzesi'ni ve Çinili Cami'yi ziyaret etti.

Yapımı Üniversitemizin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, Ressam Ahmet Yakupoğlu Müzesi'nde incelemelerde bulunan Vali Dr. Ömer Toraman ve Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, yapının son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Müze inşaatındaki incelemelerin ardından Ahmet Yakupoğlu'nun evine gelen Dr. Ömer Toraman ve Prof. Dr. Kâzım Uysal, Yakupoğlu'na ait eser ve eşyaları inceledikten sonra, evin hemen yakınında bulunan ve Kütahya'nın sembollerinden olan Çinili Cami'ye geçtiler. Vali Toraman ve Rektör Uysal'a burada Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık da eşlik etti.

Zemininde yaşanan sorunlar nedeniyle bir süredir ibadete kapalı olan Çinili Cami'nin onarımı için konunun uzmanları ve camiye ait vakfın temsilcileriyle ile bir toplantı yapan Toraman, Işık ve Uysal, gelinen aşamada onarımın başlayabilmesi için zemine ilişkin raporlardaki eksikliklerin giderilmesi konusunda görüş birliğine vardılar.

UYSAL: ÇİNİLİ CAMİ KÜTAHYA'NIN SEMBOLLERİNDEN BİRİ

Yapılan ziyaret ve toplantıların ardından bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Çinili Cami'nin Kütahya'nın en önemli sembollerinden biri olduğunu ifade ederek, "Ahmet Yakupoğlu'nun şehrimize kazandırdığı bu eseri gelecek nesillere aktarmak, bizim en önemli görevlerimizdendir. Bilindiği üzere, caminin üzerinde bulunduğu bu arazi, Ahmet Yakupoğlu'nun evi ve yapımı devam eden müze ile birlikte Üniversitemize ait. Yaptığımız toplantıya Valimizin ve Belediye Başkanımızın da katılımı bu konudaki hassasiyetimizin ne düzeyde olduğunu göstermesi açısından çok önemli. Kendilerinin katılımından da memnuniyet duyduğumu ayrıca ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

Yapıyla ilgili raporları incelediğini belirten Uysal, "Zeminle ilgili olarak çeşitli sonuçlar sıralanmışsa da, bu sonuçların nedenlerine ilişkin bazı eksikleri belirledik. Caminin geleceğine ilişkin bir karar almadan önce, bu eksiklerin giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki, ben Çinili Cami'yi yıkıp yeniden yapmaktan çok, caminin güçlendirilmesi ve olduğu haliyle kalıcılığının sağlanması taraftarıyım. Bununla ilgili yeni raporlar elimize ulaştığında Valimiz ve Belediye Başkanımızın da değerli görüşleriyle birlikte, 'Kütahya' denince akla gelen ilk eserlerden biri olan bu yapıyı, yeni nesillere aktarmak için çalışmalara başlayacağız" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Ağustos 2019, Perşembe / 2154 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler