DPÜ BESYO 2019 Özel Yetenek Sınavları Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2019 Yılı Özel Yetenek Sınavları, üniversitemizin Germiyan Yerleşkesi‘nde başladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Özel Yetenek Sınavları, üniversitemizin Germiyan Yerleşkesi'ndeki spor alanlarında başladı.

2019-20 dönemi için yapılan özel yetenek sınavlarına 180’i kadın, 987’si erkek olmak üzere bin 167 aday başvurdu. 29 Ağustos'a kadar sürecek sınavlarda adaylar, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerine yerleşebilmek için akademisyenlerimizin hakem, gözlemci ve sınav komisyonu olarak görev aldığı zorlu yetenek sınavında ter dökecekler.

340 ADAY BESYO ÖĞRENCİMİZ OLACAK

Yapılacak sınavların sonunda 7 programda toplam 340 adayın, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin öğrencisi olmaya hak kazanacak.

2019 YKS Tercih Kılavuzunda DPÜ BESYO Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği bölümleri için örgün ve ikinci öğretimde 50'şer, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği  bölümü için de 40 öğrenci kabul edeceğini duyurmuştu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERİMİZE İKİNCİ LİSANS HAKKI

BESYO Müdürümüz Prof. Dr. Adnan Ersoy sınavlarla ilgili olarak bir açıklama yayımladı.

Prof. Dr. Ersoy açıklamasında, 1992 yılında kurulan üniversitemizin bugün ülkemizin en önemli spor eğitim kurumlarından biri olduğunu ve çok sayıda milli sporcunun da öğrencimiz olduğunu ifade ettiği açıklamasında, yüksekokulumuzda eğitim görmeye hak kazanan öğrencilerin 3 ve üzeri not ortalamasına sahip olması durumunda Senatomuzun 2005 yılında aldığı karar gereği ikinci bir lisans bölümünden eğitim alabileceklerini hatırlatarak, sınava girecek adaylara başarılar diledi.

UYSAL'DAN BESYO'YA ZİYARET

Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal, BESYO Özel Yetenek Sınavlarını yerinde incelemek için Germiyan Yerleşkesi'ne bir ziyarette bulundu. Ziyaretinde Rektörümüze Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Atilla Batur da eşlik etti.

Sınav alanında BESYO Müdürümüz Prof. Dr. Adnan Ersoy tarafından karşılanan Uysal ve Batur, sınavlar ve yüksekokulumuzdaki çalışmalar hakkında Ersoy'dan bilgi aldılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Ağustos 2019, Pazartesi / 2353 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler