DPÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Kazım Uysal Atandı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü görevi Prof. Dr. Kâzım Uysal’a verildi.

Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yer alan 2019/240 sayılı Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Karar'a göre Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü öğretim üyemiz olan Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın atanması hükme bağlandı.

Prof. Dr. Kâzım Uysal, Yükseköğretim Kanununa göre, dört yıl Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü olarak görev yapacak.

PROF. DR. KÂZIM UYSAL

Prof. Dr. Kâzım Uysal, 1991 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimler Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliğinden mezun oldu. Aynı yıl lisans mezunu olduğu alanda yüksek lisans eğitimine başlayan Uysal, 1995 yılında "Rüzgar Verileri Kullanarak Doğu Karadeniz'de Tasarım Dalgası Tahmini başlıklı teziyle mezun oldu.

Uysal, yüksek lisans mezunu olduğu sene Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Temel Bilimleri programında doktora eğitimine başladı. 2000 yılında doktor unvanı alan Uysal, 1995 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak başladığı akademik kariyerine, 2003 yılından beri üniversitemizde devam etmektedir.

Rektörümüz Prof Dr. Kâzım Uysal'ın özgeçmişi için tıklayınız.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Temmuz 2019, Cumartesi / 6276 defa okundu.