DPÜ BESYO Özel Yetenek Sınavları Başlıyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun her yıl öğrenci kabul döneminde düzenlediği özel yetenek sınavlarının tarihleri ve koşulları belli oldu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavları 26-29 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Yüksekokulumuzun öğrenci kabul etme yöntemi olan özel yetenek sınavlarına ilişkin ön kayıtlar 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun yer aldığı Germiyan Yerleşkesindeki Ön Kayıt Bürosu’nda şahsen yapılacak. Başvuruda adayların dijital resimleri alınacağı için posta veya vekâlet yoluyla ön kayıt yapılamayacak.

ÖN KAYIT KOŞULLARI

Adayların ön kayıt öncesinde bazı koşulları taşıması beklenecek,

Buna göre, DPÜ BESYO Özel Yetenek Sınavları’na başvuracak adaylardan öncelikle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, konuşma, sağlık ve fiziksel yönden herhangi bir engele sahip olmamak ve daha önce bir yükseköğretim kurumundan disiplin cezası nedeniyle çıkarılmamış olması gerekecek.

Bunun yanında, ön kayıt başvurusunda bulunacak adaylar, 2019 yılında TYT’ye giren ve aşağıdaki tabloda belirtilen baraj puanına sahip olmaları halinde ön kayıt için müracaat edebilecekler.

2018 TYT Puanı ile müracaat etmek isteyen adaylarda, 2019-YKS’nin hiçbir oturumuna girmemiş olması koşulu aranacak.

Programlar

 

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

180.00

Antrenörlük Eğitimi

180.00

Rekreasyon

180.00

Spor Yöneticiliği

150.00

Özel koşullar

 

Milli Sporcular

150.00

Engelli Adaylar

100.00

Sınavlara herhangi bir yükseköğrenim kurumuna kayıtlı bulunan ya da herhangi bir yükseköğrenimi kazanmış adaylar da katılabilecekler.

MYO VE AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ İLE ENGELLİ ADAYLAR

Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açık öğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programlarına 2018-YKS ile yerleştirilen adaylar ön kayıtta bu durumlarını belirtir belge getirmek zorunda olacaklar. Bu belgeyi getiremeyen adayların Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı %50 düşürülecek.

Engelli Adaylar; eğitim sistemimiz (Karma) gereği, adayın eğitimine mani olmayacak düzeyde; yürüme, koşma, işitme, konuşma, yazma ve anlama yeteneklerinde engeli olmayan adaylar engel durumları doğrultusunda “Eğitim görmelerine mani olmayacak düzeyde engelli olmaları ve bu durumlarını bir üniversite veya devlet hastanesinden aldıkları “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ile belgelendirmek zorundadır.

ÖN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

DPÜ BESYO Özel Yetenek Sınavlarına ön kayıt yaptıracak adayların şu belgeleri yanında bulundurması gerekecektir:  

1. Başvuru formu (Ön kayıtlar sırasında verilecektir)

2. Son altı ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf, (Erkek adayların fotoğraf sakalsız olmalıdır)

3. Üzerinde kimlik numarası olan nüfus cüzdanı / T.C. Kimlik Kart fotokopisi (Aslı kayıt esnasında ibraz edilecektir)

4. 2019 yılına ait AYT belgesinin fotokopisi (Aslı kayıt esnasında ibraz edilecektir. ÖYSP hesaplanmasında kullanılacak olan AOB Puanı AYT belgesinde görülebilmektedir. Bu nedenle adaylar AYT sınavına girmemiş olsa dahi AYT belgesini sistemden alabileceklerdir.)

5. Mezunların diploma fotokopisi (Diploma aslı kayıt sırasında ibraz edilecektir), mezun olma durumunda olanların ise okul müdürlüğünden alacakları durumunu belirten bir belge,

6. Sağlık beyan formu (kayıtlar sırasında verilecektir)

7. (Milli sporcular için) Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün 12.05.2011 tarihinde 27932 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik kapsamında belirtilen (A), (B) ve (C) sınıfı Millilik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği. (Aslı kayıt esnasında ibraz edilecektir)

8. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açık öğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programlarına 2018-YKS ile yerleştirilen adaylar; kayıtlı oldukları okuldan bu durumlarını belirtir belge

9. (Engelli adaylar için) Bir üniversite veya devlet hastanesinden aldıkları Engelli Sağlık Kurulu Raporu

NOT: Asılların ibraz edilmesi gerekli olduğu bildirilen TYT ve AYT Sınav Sonuç Belgesi, Nüfus Cüzdanı, Diploma ve Milli Sporcu Belgesi gibi belgelerden herhangi birinin fotokopisi ve asıllarının birbirine uymaması halinde, belge sahibi sınavı kazanmış olsa dahi kaydı yapılmayacak ve hakkında kanuni işlem yapılacaktır.

Sınavlara ilişkin ayrıntılı bilgiye Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin resmi ağ sayfasındaki Duyurular bölümünden ve DPÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğünden ulaşılabilecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Temmuz 2019, Cuma / 6317 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü islami ilimler fakültesi, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler