Matematiğin Geleceği DPÜ’de Konuşuluyor

Matematikte güncel konuların dünyaca ünlü bilim insanlarınca tartışılacağı, Operators in General Morrey-Type Spaces and Applications (OMTSA 2019) adlı uluslararası konferans Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin düzenlediği OMTSA 2019 Uluslararası Konferansı bugünkü açılış töreniyle başladı.

Fen Edebiyat Fakültemizin Matematik Bölüm Başkanlığı tarafından fakültenin Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu’nda düzenlenen konferansa, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan, davetli konuşmacılar ve üniversitemizin akademik ve idari personelleri katıldı.

ERARSLAN: OMTSA 2019 HEYECAN VERİCİ KONULARA SAHNE OLACAK

Törende bir konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültemizin Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Ekincioğlu, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında OMTSA 2019'un öneminden söz etti ve "Bu konferans Türk matematikçilerle, diğer ülkelerin matematikçilerini bilimsel alanda iş birliği yapmasının önünü açacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan ise konuşmasına farklı ülkelerden katılımcıların katıldığı bu bilimsel toplantının Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı ve "Bilimsel alanda yaşanacak gelişmeler, matematik alanında yaşanacak gelişmelere bağlıdır. İnanıyorum ki, konferans heyecan verici konu başlıklarında yenilikçi bakış açılarına sahne olacak ve tüm katılımcıları memnun edecektir" ifadelerini kullandı.

IŞIK: KÜTAHYA'DA YAPILAN BU KONFERANSI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, tüm katılımcıların Kütahya'da olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başladığı konuşmasında, katılımcılara Kütahya ilinin zenginliklerinden söz etti. "Mühendislikte ve pozitif bilimlerde matematiğin önemi tartışılmazdır. Bu nedenle hem ilimizde yapılan bu konferansı, hem sizlerin bu etkinliğe ev sahipliği yapan Kütahya'yı tanımanızı, hem de birbirinizle yapacağınız görüş alışverişlerini çok önemsiyoruz. Yapacağınız çalışmaların Kütahya'mıza hayırlar getirmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

OMTSA 2019 ÜÇ GÜN SÜRECEK

Açılış töreninin ardından konferansın oturumlarına geçildi.

15 ülkeden 95 farklı konuşmacının katılacağı konferansta matematik alanında dünyaca tanınan pek çok bilim insanı da matematikte son yıllarda öne çıkan popüler kavramları tartışarak çalışmalarını, meslektaşlarıyla paylaşacak.

Sunum dilinin İngilizce olacağı konferans, Perşembe günü yapılacak oturumlarla sona erecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Temmuz 2019, Çarşamba / 2998 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler