DPÜ Tavşanlı’da 15 Temmuz Konferansı Düzenledi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Darbe Girişimi ve İslam Coğrafyasına Yansımaları Konferansı Tavşanlı’da gerçekleştirildi.

DPÜ'nün düzenlediği 15 Temmuz Darbe Girişimi ve İslam Coğrafyasına Yansımaları Konferansı Tavşanlı'da düzenlendi. 

Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Prof. Dr. Şükrü Şentürk ile ilçe protokolünün üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende selamlama konuşmasını yapan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 15 Temmuz'un yaşanmasında Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemeyen ülkelerin baş rol oynadığını ifade ederek, "Bu günler, birlik ve beraberlik günleri. Böyle zamanlarda yalan yanlış bilgilerin yayıldığı internet ortamından bilgi sahibi olmadan yapılan yorumların tehlikeli olacağını düşünüyorum. Türk milletinin 15 Temmuz'da yaşadığı direnç Arap ve Afrika coğrafyasına ve hatta Venezuela'ya örnek olmuştur. Ancak yeni 15 Temmuz'ların olmaması için kendi içimizdeki sorunları çözmeliyiz" dedi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ise bu konferansın Tavşanlı'da düzenlenmesinin Tavşanlı'nın hakkı olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, "O gece milli irade meydanlardaydı. Ve o gece milli iradeyi sokağa davet eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da saygıyla anıyorum ve şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 15 Temmuz'u konu alan ilk etkinliğinin darbe girişiminden 5 hafta sonra uluslararası bir konferans olarak düzenlendiğini hatırlatan Prof. Dr. Remzi Gören, "Devletimiz FETÖ'nün devlet kademelerinden tasfiyesi konusunda yoğun şekilde çalışıyor. PDY yani Paralel Devlet Yapılanması'nın yanında ben başka bir tehlikeden söz etmek istiyorum. O da Paralel Din Yapılanması, bu konuda da yapılması gereken çok fazla şey olduğuna inanıyor ve halkımızın mezhepsiz ve sünnetsiz bir din anlayışına karşı yeterince bilinçli olmadığını görüyorum. Bu da bizim gelecek anlayışımızı ciddi şekilde tehdit ediyor. Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi'nde bizlere emanet ettiği Kuran ve Sünnet ışığında Ehl-i Sünnet anlayışına sahip olmanızı diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Bülent Cırık’ın moderatörlüğünde düzenlenen konferansta çeşitli ülkelerden akademisyen, gazeteci ve STK temsilcilerinin 15 Temmuz 2016 tarihinde ve sonrasında yaşanan gelişmeleri anlattığı görüntüler katılımcılara aktarıldı.

Konferans protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Temmuz 2019, Salı / 1329 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler