Avusturya’daki Eğitim Fuarında DPÜ Rüzgârı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Avusturya’da düzenlenen 1. Prof. Dr. Fuat Sezgin Eğitim ve Üniversiteler Fuarı’na katıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Avusturya'nın Dornbirn kentinde düzenlenen 1. Prof. Dr. Fuat Sezgin Eğitim ve Üniversiteler Fuarı’na katıldı.

Üniversitemizi ve Kütahya'yı Avrupa’da tanıtmak ve üniversitemize lisans ve lisansüstü öğrenci kazandırmak amacıyla düzenlenen fuara Donbirn'in bağlı olduğu Vorarlberg Eyaleti'nin Başbakanı Markus Wallner, bazı üniversite rektörleri ve rektör yardımcıları ile organizasyonu düzenleyen Avusturya İslam Federasyonunun (AIF) Avrupa temsilcileri katıldı. Fuarın, yine AIF tarafından düzenlenen 14. Avusturya Kültür ve Kitap Fuarı ile birlikte eş zamanlı olarak planlanması katılımcıların ilgisini oldukça arttırdı.

Fuarda Üniversitemizi, öğretim üyelerimiz Prof. Dr. İskender Işık ile Dr. Öğr. Üyesi Hakan Çelikkol, Genel Sekreter Vekilimiz Niyazi Şermet ve Öğrenci İşleri Daire Başkanımız Miktat Bektaş temsil ettiler.

Fuar boyunca başta Avusturya, Almanya, İsviçre, Fransa ve Lihtenştayn olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelip Kütahya Dumlupınar Üniversitesi standını ziyaret eden katılımcılara, Üniversitemiz bünyesindeki akademik birimler, yurt içi ve yurt dışı değişim programları, araştırma olanakları, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler, barınma, ulaşım ve burs olanakları ile Kütahya şehri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Mayıs 2019, Salı / 2468 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler