DPÜ’de Edebiyat ve Sinema Söyleşisi

Üniversitemiz Fotoğrafçılık ve Sinema Topluluğunun organize ettiği ve yönetmen Derviş Zaim’in konuşmacı olarak katıldığı Edebiyat ve Sinema etkinliği gerçekleştirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Edebiyat ve Sinema etkinliği düzenlendi.

Üniversitemizin Fotoğrafçılık ve Sinema Topluluğu tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salon'da gerçekleştirilen etkinlikte konuşmacı olarak yer alan yönetmen Dermiş Zaim kendisine ait filmlerden bahsederek başladığı söyleşide öğrencilerden gelen sorulara verdiği yanıt verdi.

Derviş Zaim çektiği filimlerde oyuncu olarak da yer almasının hatırlatılması üzerine bu durumun sette oyuncu kalmadığı için yaşandığını söyledi. 

Yazar olmak için ne yapmak gerektiğinden bahseden Zaim, "Kitaplarımı ve filmlerimi beğenip beğenmemeniz benim için çok önemli. Ben her okuru bir yazar olarak görüyorum" dedi.

Son kitabı olan Rüyet'ten ve sosyal medyanın filmler üzerindeki etkisine de değinen Zaim, online platformlarda filmlerin yayınlanmasıyla ilgili "İnsanlar binlerce yıldır bir perdenin önüne toplanıp bir şeyler izledi. Bundan sonra da izlenecektir" şeklinde konuştu.

Söyleşinin sonunda Derviş Zaim'e üniversitemizin altın anahtarı hediye edildi. Söyleşinin ardından Zaim, öğrencilerimizin kitaplarını imzaladı. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Mayıs 2019, Cuma / 1542 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler