DPÜ Hentbol Süper Lig’e Koşuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Erkek Hentbol Takımı, Burdur’da düzenlenen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Hentbol Süper Ligi’ne Yükselme Grubu karşılaşmalarında ikide iki yaptı.

DPÜ Erkek Hentbol Takımı, Hentbol Süper Ligi'ne Yükselme Grubu karşılaşmalarındaki ilk iki maçından galibiyetle ayrıldı ve liderliğe yükseldi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Hentbol Süper Ligi'ne Yükselme Grubu'na yükselme hakkını Kütahya'daki 1. Lig'deki karşılaşmalarında şampiyon olarak elde eden DPÜ Erkek Hentbol Takımı, başarılı grafiğini Yükselme Grubundaki maçlarda da sürdürdü.

Gruptaki ilk maçında Kütahya'daki 1. Lig mücadelesinde yendiği Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ile karşılaşan Takımımız, mücadeleyi 41-38 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı.

Gruptaki ikinci maçında bu kez İstanbul Aydın Üniversitesi karşısına çıkan DPÜ, karşılaşmadan 29-28 galip ayrıldı ve 2'de 2 yapmayı başardı ve ikinci maçların sonunda 4 puanla zirveye yerleşti.

Takımımız grubundaki üçüncü maçında bir diğer İstanbul temsilcisi Özyeğin Üniversitesi ile 2 Mayıs (yarın) günü çıkacak. DPÜ, gruptaki son maçında Ankara Üniversitesi'yle karşılaşacak.

ŞENTÜRK: SÜPER LİG İÇİN İDDİAMIZI KANITLADIK

Takımımızın son durumu hakkında açıklama yapan antrenör ve DPÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Aydın Şentürk, "Kütahya'da oynanan 1. Lig karşılaşmalarında söylediğimiz gibi Süper Lig için iddialıyız. Burdur'daki ilk iki maçta gösterdiğimiz performansımızla bu iddiamızın gerçekçi olduğunu kanıtladık. Oyuncularımı kutluyorum ve şampiyonluk yolunda onlara çok güveniyorum. Süper Lig'e yükselen takımın DPÜ olacağına inanıyorum" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Mayıs 2019, Çarşamba / 1692 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler