DPÜ Üniversitelerarası Basketbol 1. Ligi’nde Üçüncü Oldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Üniversiteler Basketbol 1. Lig’deki üçüncü ve son maçında Ege Üniversitesine 28-85 yenilerek grubunda üçüncü sırayı elde etti ve Süper Lig’e yükselme grubunda yer alma şansını kaybetti.

Üniversitelerarası Basketbol 1. Ligi bölge maçlarında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, grubundaki son maçında Ege Üniversitesine 85-28 kaybederek Süper Lig'e yükselme şansını yitirdi.

Üniversitemizin Kapalı Spor Salonu'nda oynanan ve BESYO Müdürümüz Doç. Dr. Adnan Ersoy'un da takip ettiği karşılaşmada Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tutuk başladığı ilk periyodun ardından ikinci periyotta maça ağırlığını koydu. Bir ara farkı 6 sayıya indiren takımımız, ilk yarıyı 33-22 geride tamamladı.

Maçın ikinci yarısında rakibinin sayılarına karşılık veremeyen DPÜ, İzmir temsilcisinin farkı açmasına engel olamadı. Maçın üçüncü periyodundan itibaren farkı arttıran Ege Üniversitesi, karşılaşmayı 85-28 kazandı ve grubunda şampiyon olarak Süper Lige yükselme grubunda yer almaya hak kazandı.

Günün ilk maçında ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Selçuk Üniversitesini 96-34 yenerek ikinci galibiyetini aldı ve 5 puanla grubunu 2. sırada tamamladı.

ŞAMPİYON EGE ÜNİVERSİTESİ

Kütahya'da oynanan 1. Lig bölge maçları sonucunda oluşan puan durumunda Ege Üniversitesi 6 puanla şampiyonluk ipini göğüsledi ve 5 - 10 Mayıs tarihlerinde Çanakkale'de yapılacak Süper Lig'e yükselme maçlarına katılma hakkı elde etti. Şampiyon takım kupasını Doç. Dr. Adnan Ersoy'dan aldı.

Grupta ikinci sırayı alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 5 puan topladı ve gümüş madalya elde etti. 4 puanlı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bronz madalya kazanırken, Selçuk Üniversitesi grubu 3 puanla son sırada bitirdi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Nisan 2019, Cuma / 1815 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü spor bilimleri fakültesi,