DPÜ Yapay Zeka Topluluğunun Etkinliğine Büyük İlgi

DPÜ Yapay Zeka Topluluğu tarafından Sera Kütahya AVM’de düzenlenen 360 VR Sanal Turu etkinliği Kütahyalılardan büyük ilgi gördü.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yapay Zeka Topluluğu öğrencilerinin düzenledikleri 360 VR Sanal Turu etkinliğine Kütahyalıların ilgisi büyük oldu.

Sera Kütahya Alışveriş Merkezi'nde 19-21 Nisan tarihlerinde düzenlenen etkinlik Yapay Zeka Topluluğu'nun (DPÜ-YZT) altı farklı ekibinden sanal gerçeklik ekibinin özel bir şirketle gerçekleştirdiği etkinlikte Üniversitemizin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nin 360 Sanal Turu, dört kişilik arttırılmış gerçeklik oyun turnuvası, Steam platformundaki ücretsiz sanal gerçeklik oyunları testi ve topluluk tarafından hazırlanan arttırılmış gerçeklik Tank oyunu ve diğer uygulamaların sunumları yapıldı.

Etkinlik alanını ziyaret edenler arasında Mühendislik Fakültemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Doğan Aydın ve DPÜ-KAMER Koordinatörü Öğr. Gör. H. Feyyaz Ebeoğlugil de yer aldı. İki akademisyenimiz de topluluğun çalışmalarını deneyimlediler ve öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ettiler.

"HEDEFİMİZ KÜTAHYA'DA YAPILMAYANI YAPMAK"

Etkinlik hakkında konuşan DPÜ-YZT Başkanı Burak Yıldız, "Yaklaşık bir yıl önce kurulan topluluğumuz bir yılın sonunda çok büyük bir gelişme kaydetti. Bu gelişmeler sonucunda hedefimiz üretmek, misyonumuz ve vizyonumuz da buydu. İlk başta altı ekipten meydana geldik ve düzenli aralıklarla etkinlikler yapıyoruz ve bu dördüncü etkinliğimiz.

Hedeflerinin Kütahya'da yapılanı değil yapılmayanı yapmak olduğunun altını çizen Burak Yıldız, "Sera etkinliğinde amacımız yapılmayanı yapmaktı. Bu hafta sonu 27-28 Nisan tarihlerinde Siber Güvenlik Workshop etkinliği olacak. Bu etkinlikte de amacımız yine yapılmayanı yapmak. Aynı şekilde Kütahya'da insansız hava araçları üzerine bir yıldır çalışıyoruz. Adımız Yapay Zeka ama 6 farklı alanla ilgileniyoruz. Örneğin siber güvenlik ekibimiz resmi olarak DPÜ'nün siber güvenlik testlerini yapıyor. Web sitesinin açıklarını belirleyip Rektörlük makamına ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bilgi veriyoruz. Proje aşamasında olan girişimlerimizle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor" şeklinde konuştu.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Nisan 2019, Pazartesi / 2652 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler