Tavşanlı MYO Öğrencilerinden TKİ’ye Teknik Gezi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Harita Kadastro Bölümü öğrencileri Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü açık kömür ocaklarına teknik gezi düzenledi.

DPÜ Tavşanlı MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita Kadastro Programı öğrencileri için Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü bünyesindeki açık kömür ocaklarına teknik gezi düzenlendi.

Meslek yüksekokulumuzun Harita Kadastro Programı Sorumlusu Öğr. Gör. Ahmet Uslu, Yüksekokul Sekreteri Ali Ayaz ve Teknisyen İsmail Şavlı'nın öğrencilerimize eşlik ettiği gezide baretlerini giyen öğrencilerimiz, TKİ Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü (GLİ) Eğitim Şube Müdürlüğünde görevli Maden Mühendisi Özgür Acar'ın rehberliğinde açık ocaklar bölgesinde seyir tepesine ulaştılar. 

Burada öğrencilerimize Harita Teknikerleri Abdullah Altuğ ve Ertuğrul Bayer tarafından maden işletmesinde devam etmekte olan çalışmalarla ilgili genel bilgiler verildi. Maden sahasında yürütülmekte olan haritacılık faaliyetleri kapsamında doğrultu, konum ve yükseklik ölçmelerinin nasıl yapıldığı, jeodezik ölçme bilgisinin madencilik ile olan ilişkisi gibi teknik konular ve madencilik sektöründe çalışacak bir harita teknikerinde olması gereken özellikler üzerinde duruldu.

Teknik gezinin bir sonraki bölümünde kömür üretiminin yapıldığı sahaya inildi ve burada öğrencilerimize kullanılan iş makinaları, çalışma yöntemleri ve patlatma işlemleri hakkında bilgiler verildi.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulundan yapılan açıklamada teknik gezi kapsamında öğrencilerimize zaman ayıran ve deneyimlerini paylaşan Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü yönetici ve çalışanlarına teşekkür edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Nisan 2019, Pazartesi / 1271 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler