Simav Meslek Yüksekokulunda Çanakkale Şehitleri Anıldı

DPÜ Simav Meslek Yüksekokulu tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümünde, Çanakkale Şehitlerini anma programları düzenledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yılı ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Simav Meslek Yüksekokulu tarafından gün boyu anma programları düzenlendi.

MYO Konferans Salonu'nda düzenlenen ilk programda açılış konuşmasını yapan Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rüştü Güntürkün, Çanakkale destanı ve ruhunu anlatan konuşmasında çocuk yaştaki askerlerin vatan savunmasında gösterdiği cesaret örneklerine değindi.

Simav Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Öğr. Gör. Yılmaz Çetiner de 18 Mart 1915'te yaşananları harita üzerinde anlattı. Ardından da öğrencilerimiz günün anlem ve önemine ilişkin şiirler okudular ve türküler söylediler. Konuşmalar sırasında katılımcıların duygulandıkları gözlendi.

Simav Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden etkinliklerde Simav MYO öğrencileri, vatandaşlara bulgur pilavı ile şekersiz üzüm hoşafı dağıttılar. Meslek yüksekokulumuz ile ilçe müftülüğü arasındaki iş birliği kapsamında Nasuh Ağa Camii'nde Çanakkale şehitlerinin ruhuna Mevlidi-Şerif okundu.

Akşamki etkinlikte ise öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz, idari personelimiz ve halkımızın katılımları ile Simav Eski Hastane Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar ellerinde Türk Bayrakları ile şehitleri anma yürüyüşü yapıldı. Burada saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okuduktan sonra, şehitlerin ruhuna Fatiha okundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Mart 2019, Perşembe / 1187 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler