Türkiye’nin Bilimsel Birikimi DPÜ’de Paylaşılacak

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin üç kıtadan akademisyenleri ağırlayacağı Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Uluslararası Çalıştayı için Rektörlük binasında bir toplantı düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin üç kıtadan akademisyenleri ağırlayacağı Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Uluslararası Çalıştayı için bir toplantı düzenlendi.

Rektörlük binası Toplantı Salonunda düzenlenen ve Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören'in başkanlık yaptığı toplantıya rektör yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan, DPÜ Gelişim Stratejileri Araştırma Merkezi (GESAM) Başkanı Doç. Dr. Bülent Cırık ile Dış İlişkiler Koordainatörü Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Şahbaz ve koordainatörlük temsilcisi Öğr. Gör. Mehtap Arat, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Yalçın Çelebi ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İbrahim Gürer katıldı.

24 ülkeden çoğunluğu üniversite rektörü olan 50’ye yakın akademisyenin katılacağı çalıştay için düzenlenen ve  çalıştay kapsamında çeşitli üniversitelerle yapılması planlanan ortak bilimsel araştırmalar belirlendi.

"ÇALIŞTAY ULUSLARARASI BASINDA GENİŞ YANKI BULDU"

GESAM Başkanı Doç. Dr. Bülent Cırık, çalıştay hakkındaki son bilgileri katılımcılarla paylaştı. Cırık, "Türkiye‘nin Bilimsel Birikimi DPÜ‘de Paylaşılacak" sloganıyla tanıtılan etkinliğin özellikle Balkan ülkelerinde olmak üzere uluslararası basında büyük ses getirdiğini ifade etti. 

27-28 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek ve üniversitelerin uluslararası kültüre katkılarının yanında farklı bölgelerde bulunan üniversiteler arasında akademik iş birliği konusunda görüşmelerin gerçekleştirileceği çalıştaya, Evliya Çelebi Yerleşkesindeki Eğitim Fakültesi Mavi Salon ev sahipliği yapacak.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Şubat 2019, Çarşamba / 2080 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler