Sualtı Hokeyi U19 Türkiye Şampiyonası DPÜ’de Başlıyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Sualtı Hokeyi U19 Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor.

DPÜ Olimpik Yüzme Havuzu, Sualtı Hokeyi U19 Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor.

Sualtı sporlarında 2019’un ilk Türkiye Şampiyonası 10-13 Ocak’ta Kütahya’da gerçekleştirilecek. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen ve Üniversitemizin Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen Sualtı Hokeyi U19 Türkiye Şampiyonası’nda 22 spor kulübünden 9 kadın, 22 erkek takımı olmak üzere toplamda 308 sporcu şampiyonluk kürsüsüne çıkmak için mücadele edecek.

Olimpik Yüzme Havuzu’nda bugün başlayacak şampiyonanın, açılış töreni 11 Ocak Cuma saat 15:00’te, kapanış ve madalya töreni ise 13 Ocak Pazar saat 14:00’te yapılacak.

ÖZEN: KÜTAHYALILARI HAVUZA DAVET EDİYORUZ

Şampiyonaya katılan takımlara başarılar dilediğini ifade eden TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, “Sualtı hokeyinde gençlerde dünya şampiyonluğu, büyüklerde dünya üçüncülüğü başarılarına imza atan bir ülkeyiz. 2019’da da bu başarılarımızı devam ettireceğimize inanıyorum. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde yaptığımız bu şampiyonada genç sporcularımız yeni yılın ilk ulusal heyecanını yaşayacaklar. Gösterecekleri performans ve kararlılık için hepsine şimdiden teşekkür ediyorum. Kütahyalı sporseverleri heyecan dolu mücadelelerimizi izlemeye davet ediyorum” dedi.

ŞAMPİYONA PROGRAMI

TSSF Sualtı Hokeyi U19 Türkiye Şampiyonası

Tarih Etkinlik Saat
10 Ocak Perşembe Karşılaşmalar 15.00-18.30
11 Ocak Cuma Karşılaşmalar 09.00-14.30
11 Ocak Cuma Açılış Töreni 15.00
12 Ocak Cumartesi Karşılaşmalar 08:00-18:30
13 Ocak Pazar Karşılaşmalar 09:00-13:30
13 Ocak Pazar Madalya ve Kapanış Töreni 14.00

 

 

 

 

 

 

 

SUALTI HOKEYİ NASIL OYNANIR?

Sualtı hokeyi palet, maske, şnorkel, eldiven gibi temel ekipmanı giymiş 6’şar kişiden oluşan iki takım oyuncuları arasında ve yüzme havuzu dibinde oynanan bir spordur.

Oyunun amacı, havuz dibinde bir sualtı hokey sopası yardımıyla kurşun üzerine kauçuk kaplamadan üretilen pak denilen topun sürülerek ve paslaşılarak karşı takımın kalesine gol atmaktır.

Dört oyuncu her an oyuna girecek şekilde yedekte bekler. Oyuncu değişimi sınırsız ve serbesttir. Çok yorucu ve oldukça efor harcanması gereken bir spor olduğu için sürekli oyuncu değişikliği yapılır.

Hokey sopasını tutmayan serbest elin, kural dışı kullanılması, pak’ı elle veya sopayı yanlış bir şekilde kullanarak ilerletme, rakip oyuncuya kasıtlı yapılan engelleme, çarpma ve önünü kesme, yedek veya cezalı oyuncunun kural dışı havuza girmesi (rakibin üzerine doğru atlama, balıklama atlama) gibi durumlar ise faul sayılır. Bunlar kasıtlı ve çok şiddetli olursa 2 veya 5 dakika oyundan uzaklaştırma cezası verilir.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Ocak 2019, Perşembe / 1612 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler