THY Pilot Eğitim Programını DPÜ’de Tanıttı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Türk Hava Yollarının Pilot Olmak Sana Çok Yakışacak etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Türk Hava Yollarının pilot yetiştirme programı tanıtımı için düzenlediği Pilot Olmak Sana Çok Yakışacak etkinliği bu kez Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Kariyer ve Mezun Merkezinin (DPÜ-KAMER) girişimleriyle Mühendislik Fakültemizin A-11 nolu salonunda düzenlenen etkinliğe Türk Hava Yolları adına İşe Alım Uzmanı Ömer Giderler, Yetiştirilmek Üzere Pilotlar İstihdam Şefi Feyza Sofu, İkinci Pilot Burak İldokuz, DPÜ-KAMER Müdürü Öğr. Gör. H. Feyyaz Ebeoğlugil ve Mühendislik Fakültemizde görevli akademisyenlerimiz Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Keçeciler ve Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Erbaş katıldı.

Öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte sözü ilk alan İşe Alım Uzmanı Ömer Giderler, etkinliğin amacını, yetiştirilmek üzere başvuru yapmak isteyenlere yönelik ilanların içerikleri ve pilot adaylarının taşıması gereken özellikleri aktardı.

Türk Hava Yolları Yetiştirilmek Üzere Pilotlar İstihdam Şefi Feyza Sofu ise kurumun yapısından söz ettikten sonra eğitim programının tüm aşamaları hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı. THY'nin yetiştirdiği kaptan pilotlardan Burak İldokuz'un söz aldığı kısımda öğrencilerimiz pilot eğitim sürecine ilişkin merak ettiklerini konunun uzmanlarına sorma olanağı buldular.

Etkinliğin son bölümünde yapılan yarışmayı kazanan üç katılımcıya yurtiçi ve yurt dışı olmak üzere birer uçak bileti ve bir THY uçağı maketi hediye edildi.

Etkinlik, Türk Hava Yolları temsilcilerine Üniversitemizin altın anahtarının sunulmasıyla sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Aralık 2018, Perşembe / 2566 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler