Türkiye’deki Suriyeli Göçmenlerin Sosyo Kültürel ve Sosyo Ekonomik Entegrasyonu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölüm başkanlığı tarafından düzenlenen, Araştırma Görevlisi Meltem Çelik DİRSEHAN’ın konuşmacı olduğu, Türkiye’deki Suriyeli göçmenlerin Sosyo-Kültürel ve Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu konulu konferans öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

“Demografiyi etkileyen en önemli şey göçtür, Türkiyenin göç tarihine baktığımızda bir göç ülkesi olduğunu görüyoruz” diyerek Suriyeli göçmenlerin ülkemize yaptığı göçten bahseden Araştırma Görevlisi Meltem Çelik DİRSEHAN yapılan göçlerin nedenleri ve sonuçlarına değindi. Osmanlı döneminden itibaren yapılan göçlerde Türkiye’ye gelen 3.600.000 e yakın Suriyelilerin Türkiye topraklarına göç ettiği bilgisiyle birlikte Mülteci ve göçmen ayrımına değinen Meltem Çelik DİRSEHAN Suriyelilerinde ülkemizde bulunan birer göçmen olduğunu anlattı. Anket ve verileri değerlendirerek konuya açıklık getirdi.

Ülke içinde kalan ve ülke dışına göç eden Suriyelilerin yaşadığı tramvaya değinildi. Program öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.

.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Kasım 2018, Perşembe / 2233 defa okundu.

Etiketler : DPU, Kütahya,