DPÜ‘de Altaylar’dan Tuna’ya Türk Tarihi Konuşuldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’ın konuşmacı olarak katıldığı Altaylar’dan Tuna’ya Türk Tarihi başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Ortadoğu Araştırmaları ve Diriliş Topluluğu tarafından düzenlenen Altaylardan Tuna’ya Türk Tarihi konulu, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yoğun katılımıyla  gerçekleşti.

Ortadoğu’da çektiği fotoğraflar ve araştırmalarından bahseden Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ilk olarak bozkırlarda yaşayan boylar ve Peçeneklerden bahsetti. Göç konularını derin bir şekilde inceleyerek gezilerinde farkettiği iklim değişikliklerini ele aldı. Araştırmalarını yaparken arkeolojinin tarih kaynaklarının çok yardımcı olduğunu, göç yollarındaki kalıntıların gerçekleri gün ışığına çıkarttığını söyledi. Sözlerine; “Türkler yok olmamak için göç etmek zorunda kaldı” diyerek bu durumun nedenlerini açıkladı.

Taşağıl, “Osmanlıyı anlamak için Göktürkleri bilmek gerekir, geniş bir Türk tarihimiz var. Doğru bilgiler ile tarihimizi tanımalıyız” diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Ortadoğu’da çekmiş olduğu fotoğraflar üzerinden verimli bir tarih dersi verdi.

Program öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Kasım 2018, Salı / 1887 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler