DPÜ’de Çok Kutuplu Dünyada Türkiye Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İstanbul eski milletvekili Metin Külünk‘ün konuşmacı olarak katıldığı Çok Kutuplu Dünyada Türkiye Konferansı‘na ev sahipliği yaptı.

DPÜ'de eski milletvekili Metin Külünk'ün konuşmacı olarak katıldığı Çok Kutuplu Dünyada Türkiye adlı konferans düzenlendi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Ortadoğu Araştırmaları ve Diriliş Topluluğu tarafından hazırlanan ve Adalet ve Kalkınma Partisinden üç dönem İstanbul Milletvekilliği yapan Metin Külünk'ün konuşmacı olarak katıldığı "Çok Kutuplu Dünyada Türkiye” konulu konferans, Fen Edebiyat Fakülyemizin Konferans Salonu'nda öğrencilerin katılımı ile yapıldı.

Konferansa davet edildiği için Ortadoğu Araştırmaları ve Diriliş Topluluğu'na teşekkür eden Metin Külünk bugünü, yarını anlamanın ve coğrafyamızı bilmenin son derece önemli olduğunu ifade etti ve "Türkiye'de yaşayan bizler sanırım bulunduğumuz konumun öneminin yeteri kadar farkında değiliz. Halbuki Türkiye'ye Washington'dan, Moskova'dan, Kahire'den baktığınızda ne kadar önemli bir noktada olduğunuzu ve ne kadar çok çalışmanız gerektiğini anlarsınız" dedi.

"COĞRAFYA OKUDUKÇA NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNUZU ANLARSINIZ"

Coğrafyanın insanın kaderi olduğunu ifade eden Külünk, "Güçlüklerin sırrı da, gücümüzün sırrı da temelde coğrafyamızdır. Sizlere bir ağabey olarak tavsiyede bulunmak istiyorum. Lütfen ekonomik coğrafya okuyunuz, lütfen siyasi coğrafya okuyunuz, lütfen enerji coğrafyası okuyunuz. Bu okumalarınızda kendinizin ne kadar kımetli bir insan olduğunu ve sorumluluğunuzun 7 milyar insan ve 200'ün üzerinde devlet boyutunda olduğunu fark edeceksiniz. Çünkü dünyanın tam merkezindesiniz" diye konuştu.

Dünyadaki güç merkezinin batıdan doğuya kaymaya başladığını ifade eden Külünk, "Dünyadaki güç dengeleri sürekli değişkenlik göstermiştir ve gösterecektir. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından İngiltere'nin boş bıraktığı alanı ABD aldı. Şimdi bu güç doğuya doğru kayıyor. Eğer Sanayi Devrimi denen kavram bu topraklardan çıkmış olsaydı, bugün Afrika'da sömürgeclik olmayacaktı. İnsanlık ateşin çocuklarının elinde yakılmıyor olacaktı. Ortadoğunun petrollerine Müslümanlar bakarken, Londra'da zenginlik ortaya çıkmayacaktı" ifadelerini kullandı.

Konferansta öğrencilerimizden gelen soruları da yanıtlayan Külünk'e etkinliğin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören tarafından üniversitemizin altın anahtarı hediye edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Kasım 2018, Perşembe / 1846 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler