DPÜ BESYO Özel Yetenek Sınavları Sona Erdi

Üniversitemizin Germiyan Yerleşkesi’nde yapılan BESYO 2018 Yılı Özel Yetenek Sınavları sona erdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Germiyan Yerleşkesi’nde düzenlenen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Özel Yetenek Sınavları sona erdi.

14 Ağustos’da başlayan ve 2018-19 dönemi için 247’si kadın, 1156’sı erkek olmak üzere 1403 aday başvurduğu sınavlarda adaylar, üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerinin yeni dönemdeki 350 öğrencisinden biri olmak için yarıştılar.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Özel yetenek sınavlarının ilk gününde değerlendirme yöntemlerine ilişkin bilgi veren BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy, "Beş bağımsız jüri üyesi bir aday için puan veriyor. En yüksek ve düşük puan çıkarılarak, kalan 3 jüri puanı adayın branş istasyon puanı olarak yansıtılıyor. Eleme aşamasında iki barajımız var. Öncelikle adaylarımızın en az 50 puan almaları gerekiyor. Daha sonra da sınav kılavuzunda da belirtildiği üzere her branş için ayrılan kontenjana girmesi gerekiyor. Sınavların son gününde branş kontenjanlarına giren tüm adaylarımız koordinasyon testine tabi tutulacaklar. Koordinasyon testi ile birlikte aday arkadaşlarımızın yetenek testi puanı oluşacaktır. Bu testin ardından sınav sonuçlarını geçmiş süreçlerde olduğu gibi açıklamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Ağustos 2018, Cuma / 3494 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler