DPÜ BESYO Özel Yetenek Sınavları Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2018 Yılı Özel Yetenek Sınavları, üniversitemizin Germiyan Yerleşkesi‘nde başladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Özel Yetenek Sınavları, üniversitemizin Germiyan Yerleşkesi'ndeki spor alanlarında başladı.

2018-19 dönemi için yapılan özel yetenek sınavlarına 247’si kadın, 1156’sı erkek olmak üzere 1403 aday başvurdu. 14-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sınavlarda adaylar, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerine yerleşebilmek için akademisyenlerimizin hakem, gözlemci ve sınav komisyonu olarak görev aldığı zorlu yetenek sınavında ter dökecekler.

ERSOY: EN İYİ ADAYLARI ÖĞRENCİMİZ OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ

Üniversitemizin BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy, özel yetenek sınavlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Spor geçmişi olan aynı zamanda bu sınav sistemine en iyi hazırlanmış adayları, öğrencimiz olarak görmek en büyük amacımız. 25 yıllık sınav deneyimi olan bir jüri ile sınav yapıyoruz. Jürilerimizin temel amacı en iyi adayları üniversitemizde öğrenci olarak görmektir" ifadelerini kullandı.

350 ADAY BESYO ÖĞRENCİMİZ OLACAK

Yapılacak sınavların sonunda 7 programda toplam 350 adayın, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin öğrencisi olmaya hak kazanacağını hatırlatan Doç. Dr. Adnan Ersoy, ikisi kadın ikisi de erkek olmak üzere 4 engelli adayımız da sınavlarımıza başvurdu. Onların sınavlarını 17 Ağustos günü gerçekleştireceğiz" dedi.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Özel yetenek sınavlarının değerlendirme yöntemlerine ilişkin de bilgi veren Ersoy, "Beş bağımsız jüri üyesi bir aday için puan veriyor. En yüksek ve düşük puan çıkarılarak, kalan 3 jüri puanı adayın branş istasyon puanı olarak yansıtılıyor. Eleme aşamasında iki barajımız var. Öncelikle adaylarımızın en az 50 puan almaları gerekiyor. Daha sonra da sınav kılavuzunda da belirtildiği üzere her branş için ayrılan kontenjana girmesi gerekiyor. Sınavların son gününde branş kontenjanlarına giren tüm adaylarımız koordinasyon testine tabi tutulacaklar. Koordinasyon testi ile birlikte aday arkadaşlarımızın yetenek testi puanı oluşacaktır. Bu testin ardından sınav sonuçlarını geçmiş süreçlerde olduğu gibi açıklamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

PROGRAM

Dört gün sürecek olan BESYO Özel Yetenek Sınavlarının programı ise şu şekilde:

BESYO Özel Yetenek Sınavı Programı
14 Ağustos Basketbol, Hentbol, Atletizm, Futbol (Kaleci)
15 Ağustos Futbol, Güreş
16 Ağustos Voleybol, Futbol (Maç gözlemi)
17 Ağustos Koordinasyon testi, Engelli adayların sınavları

Bu yıl yapılacak BESYO Özel Yetenek Sınavları’na 1403 adayın başvurusu üniversitemizin BESYO sınavlarına yapılan en yüksek başvurulardan biri olarak kayıtlara geçti. 2017 yılındaki özel yetenek sınavına 155’i kadın, 1141’i erkek olmak üzere toplamda 1296 aday başvuru yapmıştı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Ağustos 2018, Salı / 5372 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler