LGS Birincisi Elif Taş: Başka Bir Okulda Başarılı Olamazdım

Kütahya Özel Dumlupınar Koleji, liseye geçiş sınavlarında her sene olduğu gibi bu sene de Kütahya’nın gururu olma geleneğini sürdürdü. Liseye Geçiş Sınavı’nda tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olan Elif Taş, kendisini üniversitemize davet eden rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’le sohbetinde “Eminim ki, başka bir okulda okusam başarılı olamazdım” dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde yer alan Kütahya Özel Dumlupınar Koleji öğrencisi olan ve LGS’de Türkiye birinciliğiyle Kütahya’nın gururu olan Elif Taş’ı ve ailesini tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, başarısından dolayı Elif Taş’a tablet bilgisayar hediye etti.

Başarısının öğretmenlerinin alanında uzman olmaları ve düzenli bir programla çalışması sonucu geldiğini söyleyen Elif Taş, “Eminim ki, başka bir okulda okusam başarılı olamazdım. Öğretmenlerim dönemin başından sonuna kadar çok ilgili davrandılar. Ben de derslerime annemle birlikte hazırladığım program dâhilinde günü gününe çalıştım. Türkiye birincisi olduğum için çok mutluyum” şeklinde konuşarak, hayalinin tıp fakültesinde okumak olduğunu söyledi.

GÖREN: DUMLUPINAR KOLEJİNDE BAŞARI BİR GELENEK

Rektörümüz Remzi Gören de Elif Taş’ın başarısının okulunun ailesinin ve öğrencinin ortak başarısı olduğunu söyleyerek “Bundan sonraki dönemde Elif’ten beklentiler yükselecek, ancak Elif gibi özel öğrencileri baskı altında bırakmamamız gerekir. Elif bugün düzenli çalışmayla başarılı olabileceğini gördü. Gelecekte öğrenim hayatında bazı olumsuzluklar yaşasa bile artık nasıl başarılı olacağını biliyor” dedi.

Başarıyı getiren etkenlerden birinin de öğretmenler olduğunu belirten Prof. Dr. Remzi Gören, “Kütahya Özel Dumlupınar Koleji, para kazanılan özel okullardan biri olmadığını, tek derdinin eğitim olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Dumlupınar Kolejinin bir devlet üniversitesinin çatısı altında olan özel bir okul olduğunu her zaman ifade ediyorum. Müdürümüzden öğretmenlerimize kadar tüm eğitimci kadrosu bu okulu özel kılıyor. Kütahya Özel Dumlupınar Kolejinde başarı artık gelenekselleşmiş durumda” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLERİN İLGİSİ BAŞARIYI GETİRDİ

Elif Taş’ın annesi Ümit Taş, kendisinin matematik öğretmeni olmasına karşın kızına yalnızca çalışma programı hazırladığını belirterek, “Elif’in matematik öğretmeni Mehmet Hocamız, Elif’le o kadar ilgilendi ve o kadar iyi kaynaklara yönlendirdi ki, bütün dönem boyunca Elif’in derslerine en ufak bir yardımda dahi bulunmadım. Elif, öğretmenlerini ve derslerini benimsemesi bu başarıyı getirdi” ifadelerini kullandı.

Elif Taş'ın babası Mehmet Ali Taş da kızının sınavdan önce kendisinden hiç yardım talep etmediğini sadece annesiyle çalışma programı hazırladıklarını söyleyerek, “Allah’a şükür böyle bir gurur yaşadık. Elif’in başarısında öğretmenlerinin katkısı çok büyük. Elif’in rahatsızlandığını bile önce öğretmenlerimizden öğrendik ve hemen doktora giderek çalışma programının bozulmasının önüne geçtik” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, bu sene yapılan LGS’de Türkiye birincisi olan Kütahya Özel Dumlupınar Koleji öğrencisi Elif Taş’a başarısından dolayı tablet bilgisayar hediye etti ve öğrenciye “Gelecekte de bu başarısını sürdüreceğine yürekten inanıyorum. İnşallah çok daha büyük başarılar elde eder ve bizleri gururlandırırsın” diyerek gelecek hayatında başarılar diledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Haziran 2018, Perşembe / 4769 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler