Açık Kömür Ocaklarına Teknik Gezi

17 Nisan 2018 Salı ve 19 Nisan 2018 Perşembe günü okulumuz Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita Kadastro Programı öğrencileri, Öğretim Elemanı M. Ali AKAR ve Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Emre GEDİK eşliğinde Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü bünyesindeki açık kömür ocaklarına teknik gezi gerçekleştirmiştir.

İlk olarak GLİ Eğitim Şube Müdürlüğüne gidilerek Maden Müh. Özgür ACAR ve Açık Ocaklar Baş Mühendisi Şenol ŞAHAN’ın rehberliğinde öğrencilerimiz baretlerini giyerek açık ocaklar bölgesinde seyir tepesi denilen noktaya ulaşmışlardır.

Burada öğrencilerimize Maden Müh. Özgür ODABAŞI ve Maden Müh. Fatih Sultan Mehmet AYDEMİR tarafından maden işletmesinde devam etmekte olan çalışmalarla ilgili genel bilgiler, Harita Kadastro Teknikerleri İlkay GÜRE ve Ertuğrul BAYER tarafından ise maden sahasında yapılmakta olan haritacılık faaliyetleri, ölçü yöntemleri gibi konularda bilgiler verilmiş, maden alanlarında çalışacak bir harita teknikerinde olması gereken vasıflar üzerinde durulmuştur.

Teknik gezinin sonuna doğru kömür üretiminin yapıldığı sahaya inilmiş ve burada öğrencilerimize kullanılan iş makinaları, çalışma yöntemleri ve patlatma işlemleri hakkında bilgiler verilmiştir.

Katkılarından dolayı TKİ GLİ Müdürlüğüne, personeline ve üniversitemiz SKS Daire Başkanlığına teşekkür ederiz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Mayıs 2018, Perşembe / 2196 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler