Domaniç Hayme Ana MYO Öğrencileri İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimine Katıldı

Üniversitemiz Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu öğrencileri Domaniç Hayme Ana Bilim, Kültür ve Sanat Topluluğu ve Üniversitemiz AKUK işbirliğiyle Üniversitemiz Kampüsü AKUK Birimi eğitim alanında gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği temel eğitimi aldılar.

AKUK Başkanımız Prof. Dr. Hakan AYKUL‘un İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgiler verdiği öğrenciler, temel iş sağlığı eğitimini cansız mankenler ve materyaller üzerinde tatbiki olarak uyguladılar.

Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcımız Öğr. Grv. İlker Vural, hayatımızın her anında, ummadığımız zamanlarda, aldığımız bu eğitim bir hayat kurtulmasına vesile olabilir. Onun için bu eğitimin bilincinde olmalıyız. Hayatının kurtulmasına vesile olduğumuz çok sevdiğimiz biri, ailemizden biri de olabilir" dedi. Prof. Dr. Hakan Aykul da, eğitimin önemine değinerek, "AKUK olarak arama kurtarma çalışmalarında görev aldık, bu eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendik. İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi çalıştığımız iş yerlerinde karşılaştığımız hayati öneme sahip durumlarda, insanların hayatlarının kurtulmasına sağlayacaktır." dedi. Öğrenciler eğitimin ardından AKUK'u ziyaret ederek birimin işleyişi ve görevleri hakkında bilgi aldılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Nisan 2018, Pazartesi / 1225 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler