Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na (DPÜYÖS) 79 ülkeden Rekor Başvuru

Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na 5635 kişi başvuruda bulundu. Üniversitemiz tarafından 22 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı yurtiçinde 8 ilde 9 merkezde, yurtdışında 7 ülkede olmak üzere toplam 16 merkezde 5000’e yakın öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Türkiye’de Kütahya, Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Edirne (Edirne Merkez ve İpsala) illerinde; yurtdışında ise Kırgızistan, Azerbaycan, Endonezya, Malezya, Cezayir, Kazakistan ve Lübnan’da sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılan sınavlar Türkiye’de 80 üniversitede geçerli olacak. Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Üniversitemizi dünya çapında tanınan, saygın bir üniversite haline getirmek için sürdürdükleri faaliyetlerin olumlu sonuçlarını almaya devam ettiklerini belirterek, “Üniversitemizde eğitim alacak yabancı uyruklu öğrenciler eğitim almakla kalmayıp aynı zamanda ülkelerinde ve gittikleri yerlerde Üniversitemizin, Kütahya’mızın ve ülkemizin tanıtımını yapacak kültür elçileri olacaktır” yapılan sınav yabancı ülkelerdeki üniversitelerle ikili ilişkiler ve işbirliği alanında önemli rol oynayacaktır dedi. Prof. Dr. Remzi Gören, yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili Üniversitemizin her türlü imkâna sahip olduğunu vurgulayarak, bundan sonraki yıllarda daha çok yabancı uyruklu öğrencileri misafir edeceklerini, misafirperver Kütahyalıların buna hazır olması gerektiğini ifade etti.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Nisan 2018, Pazar / 3098 defa okundu.

Etiketler : DPU, Kütahya,