T.C. Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü’nden

Basında bugün yer alan ve Üniversitemizde “FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele edilmiyor” izlenimi veren haber gerçeği yansıtmamaktadır. Üniversitemiz bu hain terör örgütünün kurumumuzdaki mensupları ile en ciddi ve en kararlı şekilde mücadele etmektedir. Bu kapsamda Üniversitemizden yaklaşık 250 personel kamu görevinden uzaklaştırılmış, 196 personel ise KHK ile kamu görevinden çıkarılmıştır. Halen incelemeler devam etmektedir.

Hal böyle iken, bu süreçte tüm üniversite personelimize belirli bir amaç ve muhatabın içinde bulunabileceği psikoloji göz önüne alınarak anket şeklinde hazırlanmış ifade tutanağının tamamını değil, sadece bir kısmını ele alarak, buradan farklı yorumlar çıkartmak doğru değildir. 

Bundan yaklaşık 1 yıl önce de basına yansıyan söz konusu ifade tutanakları ile ilgili iddialar yeni bir durum değildir. Bu ifade tutanakları üniversitemizde yaklaşık 2.000 akademik ve idari personele uygulanan ve farklı terminolojiler ile sorulara daha net ve kullanılabilir cevaplar toplamak amacıyla profesyonelce hazırlanmış bir metindir. Nitekim, 30.000 sayfayı aşan bu ifade tutanaklarından çok kıymetli veriler elde edilmiş ve değerlendirilmiştir.

Bu nedenle Üniversitemiz, FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele çalışmalarının bir aşamasında kullanılan ifade tutanakları ile değil bu çalışmanın sonuçları ile değerlendirilmelidir. İlgililerce imzalanan ve böylece resmi belge özelliği kazanan bu tutanaklardan elde edilen sonuçlar devletimizin ilgili birimleri ile de paylaşılmaktadır.

Daha önce de basına yansıtılmış olan aynı konunun tekrar gündeme getirilmesi Üniversitemizce oldukça manidar bulunmaktadır.  

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Nisan 2018, Pazartesi / 4625 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler