14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği Gerçekleştirildi

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde etkinlik düzenlendi. 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine Vali Ahmet Hamdi NAYİR, Garnizon Komutanı Vekili Hava Piyade Albay Erol YEŞİLÇINAR, Belediye Başkanı Vekili Ali İhsan ERTAŞ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi YILMAZ, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Celal YÜCEL, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi GÖREN, Baro Başkanı Ahmet ATAM, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun DÜNDAR, İl Emniyet Müdürü Hasan ÇEVİK, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan VURAL, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kaan ERARSLAN, Prof. Dr. Şükrü ŞENTÜRK, Prof. Dr. Halis AYDEMİR, STK Temsilcileri, akademisyenler, bazı daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

“Vatanımız İçin Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan VURAL, 14 Mart Tıp Bayramı tarihi hakkında bilgiler verdi. Yeni nesiller yetiştirerek, vatan için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade eden VURAL, “Vatan söz konusu olduğunda canlarını hiçe sayan kahramanlar farklı zamanlarda, farklı coğrafyalarda bu bayrak ve vatanları için mücadele verdiler ve hala ülkemizin Güneydoğu’sunda, sınır ötesinde aynı mücadeleyi Mehmetçikle beraber vermeye devam ediyorlar. 14 Mart 1919’un cesur ve direnişçi ruhu ne mutlu ki bizi bugünlere getirdi. Bizler de bu ruh ve cumhuriyetin ışığında nesiller yetiştirmeye ve vatanımız için var güçle çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize söz veriyoruz. Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığı için ödün vermeden sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu, yolları açık olsun” şeklinde konuştu.


Hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkan Vekili Ali İhsan ERTAŞ, “İnsanoğlunun yaşamı boyunca sağlıkla ilgilenen birileri her zaman bulunmuştur. Türk İslam tarihinde bu konuda öne çıkan İbn-i Sina’yı başta olmak üzere geçmişte bu alanda hizmet eden hekimlerimizi rahmetle anıyorum. Günümüzde de zor şartlar altında hizmet vermeye çalışan sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Gelecekte bu alanda hizmet edecek olan gençleri şimdiden tebrik ediyor, hayırlı hizmetler diliyorum” dedi.


“Kıymetiniz Her Geçen Gün Artıyor”
İnsanın ve canlının olduğu her yerde sağlığın da aranan en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi NAYİR, sağlık personellerinin kıymetinin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Doktorların toplumu sağlıklı hale getirecek unsurlara da önem vermeleri gerektiğini belirten Vali NAYİR, “Her ferdin, her ailenin ve her ülkenin gündeminde sağlık konuları var ola gelmiştir ve var ola gelecektir. Kıymeti her geçen gün artan ve azalmayan bir mesleğin mensupları olarak, hayattaki tatmin duygusu en yüksek olan bir görevi yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Değerli dekanımız, sağlık çalışanlarımızın yalnızca beden sağlığıyla değil, toplum sağlığına ait hususlarla da ilgilendiğini, gerektiğinde vatan ve millet için can verecek kadar fedakarlıklara katlandığı ifade ettiler. Çok doğru bir ifade. Biz sağlıklı bir toplum dediğimizde bağımsızlığını önemsemeyen bir toplumu, sağlıklı bir toplum olarak kabul etmiyoruz. Tarihini, kültürel değerlerini önemsemeyen bir toplumu sağlıklı bir toplum olarak kabul etmiyoruz. Sağlığı yalnızca dar anlamda beden sağlığı olarak değil, toplumsal sağlık, ruh sağlığı ve bir kültür sağlığı olarak düşündüğümüzde elbette ki beklentimiz doktorlarımızın bu konulara da önem vermesi, toplumu sağlıklı hale getirecek diğer unsurları da unutmaması” dedi.


“Her Durumda Halkımızın ve Vatanımızın Hizmetindeler”
Sağlık çalışanlarının her zaman fedakarca görev yaptığını belirten Vali Ahmet Hamdi NAYİR, doktorların kıymetinin yalnızca 14 Mart’ta hatırlanmaması gerektiğini söyledi. Vali NAYİR, “Bizim geçmişimize baktığımızda muhabere meydanlarında askerlerimiz kadar, doktorlarımızın da fedakarca hizmet verdiklerini gördük. Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar şehitlerimiz arasında inanıyoruz ki birçok sağlık çalışanımız da yer aldı. Terörle mücadelede yine sağlık çalışanlarımız aynı duygularla mücadele veriyorlar. Bugün Afrin’de de sağlık çalışanlarımız var ve var olmaya da devam edecekler. Bizlerin, 7’den 70’e herkesin ihtiyaç duyduğu bu hizmet çok kıymetli. Millet olarak bizler doktorlarımızın kıymetini yalnızca 14 Mart’lara hasrederek bugünler için bilmek durumunda olmamalıyız. Onların kıymetini, yapmış oldukları fedakarlıkları yıl boyuna yayacak bir anlayış içerisinde yürütmemiz lazım. İnanıyor ve biliyoruz ki doktorlarımız da ihtiyacı olan kişilere kendi ailesinden birine yardım ediyormuş gibi en uzun nöbetlerde büyük fedakarlıklar gösteriyor. Bu meslekteki tatmin duygusu başka hiçbir meslekte yer almayacağını kendim de ifade ediyorum, önce doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza sağlık, sıhhat diliyorum, daha sonra da doktorlarımızın emek verdiği bütün insanlığa sağlıklı sıhhatli bir ömür diliyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi NAYİR beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Üniversitemiz Tıp Fakültesi bahçesine günün anısına fidan dikti.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Mart 2018, Perşembe / 3375 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü iltem,

Bu Kategorideki Diğer Haberler