Torna ile Şekillenen Hayatlar

Üniversitemiz Makine Mühendisleri Topluluğu tarafından TEZMAKSAN Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasından mali ilişkiler koordinatörü Yalçın PASLI’ nın konuşmacı oldukları ‘‘Torna İle Şekillenen Hayatlar‘‘ isimli konferans gerçekleşti.

Konferansın konuşmacısı Yalçın PASLI ; Globalleşen Dünya’da ne kadar üretken olursak diğer ülkelerle o kadar rekabet edebilir hale geleceğimize, ayrıca yabancı yatırımcıların ülkemizde imalat ve sanayi sektöründe harcamalar yapıp nitelikli elemanlar yetiştirilmesi ülkemizin refah seviyeler ülkesine gelebileceğini belirterek sözlerine başladı.

Dünyada otomotiv sektöründe ihracatların %25’ ni oluşturduğu bu alana üniversite öğrencilerinin kariyerlerini bu yönde şekillendirmeleri gerektiğini de belirtti.  Havacılık sektörüne ilgilinin artmasıyla Ankara ve Eskişehir illerimizde bu alanda ciddi yatırımlar yapıldığını öğrencilerin bu sektöre yönelmelerini tavsiye eden PASLI Endüstri 4.0’ı entegre alarak  yeni iş kollarının açılabileceğinden gündemi derinlemesine takip etmelerini öğrencilerimizin Yüksek lisansın yapılmasını akademik anlamda öğrencilere katkısının büyük olabileceğini söyledi.  Konferans soru cevap şeklinde devam ederek son buldu.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Mart 2018, Çarşamba / 1826 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler