Olgun Gençler Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci Yaşandı

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen Avrupa Birliği Erasmus+KA2 Stratejik ortaklıklar kapsamında Polonya Ulusal Ajansı’ndan finanse edilen “KIPAM- Bilgi Güçtür, Yaş Mühim Değildir” projesi öğrencileri 10 hafta süren eğitim sonrasında yapılan mezuniyet töreniyle mezun oldu.

Törene mezunlar, mezun aileleri, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan ve öğretim üyelerimiz katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan törende söz alan Dış İlişkiler Koordinatörü ve Olgun Gençler Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Oktay Şahbaz; Ekim ayında başlayan ve yabancı dil, tarih ve spor derslerini içeren 10 haftalık bir eğitim süresi sonunda projeden 50 yaş üstü 67 kişinin mezun olduğunu, bir Avrupa birliği projesi olan ve projeye katılan öğrencilere verilen eğitimlerin çok şey kattığını belirterek, Projenin 50 yaş üstü kişilere üniversiteli olma heyecanının yaratılmasının yanında sosyal ve dijital hayata adaptasyon sağlamalarında da önemli katkısı olduğunu bildirdi.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Cafer Küçük, konuşmasına Üniversite yönetimi ve proje ekibine teşekkürlerle başladı. Eğitimlerin son derece faydalı olduğunu, bu projelerin devam edeceği umudunu paylaşarak duyduğu memnuniyeti belirtti. Mezun öğrencilerin, hocalarına hazırladığı hediyelerin takdiminden sonra, En anlamlı mezuniyet törenlerinden biri olduğunu ve Türkiye’de ilk olan bu projenin diğer Üniversitelere örnek olacağını  belirten Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, %89 devam oranıyla derslere katılımın sağlandığını, bütünleme olmadan tüm öğrenci notlarının AA olduğunu, böyle bir öğrenci grubuyla ilk kez karşılaştığını mezunları artık üniversitemizin bir mensubu olarak gördüklerini, üniversitenin kapısının her zaman açık olduğunu belirtti. Dört Avrupa ülkesi ile yapılan bu Erasmus+ projesinin en önemli ayağının üniversitemiz olduğu da sözlerine ekledi.

Diploma merasiminin ardından, kep atımı ile son bulan mezuniyet töreni,üniversitemizin geleneksel mezuniyet pilavı ile de tatlandırıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Ocak 2018, Perşembe / 4507 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler