TRT Çocuk Kanalının Düzenlediği Dijital Karakter Yarışması‘nda Öğrencimiz Zalike Yaman 1. Oldu

Karakterin Hepimizin Kahramanı Olsun! Sloganı ile başlayan TRT Çocuk‘un ilk olarak geçtiğimiz yıl düzenlemeye başladığı Dijital Karakter Tasarım Yarışması‘nın ikincisi, Gösterge Bilim Sanat Akademisi iş birliği ile 20 Temmuz tarihinden itibaren tasarımları kabul etmeye başladı. Üniversite öğrencilerine ve yeni mezunlara yönelik yarışmada TRT Çocuk ekranlarında hayata geçecek yeni kahramanların arandığı; tüm görsel ve grafik sanatlar, çizgi film, animasyon ve iletişim alanında eğitim gören üniversite öğrencilerine açık olan yarışmada jüri üyelerinin beğenisini kazanan ilk 3 tasarıma, para ve birbirinden değerli burs ödülleri verildi.

"Çocuklar İçin Animasyon Serisi veya Sinema Filminde Ana Kahramanlardan Birinin Çizimi" konulu TRTÇocuk Dijital Karakter Tasarım Yarışması'nda, her yaştan her kesime hitap edebilecek insan, hayvan, yaratık ve süper kahraman tasarımları kabul edildi. 20 Ekim 2017 tarihine kadar başvuruların değerlendirildiği yarışmada katılımcılar, bu yarışma için şahsi bilgi ve becerileri ile tasarlayacağı özgün ve daha önce TV ekranlarında görülmemiş karakterlerden oluşması istendi. Tasarımlar, bilgisayar çizimi, dijital boyama, 3D modelleme ya da bilgisayar render'lı imge olarak kabul edilirken, isteyen katılımcılar karakterinin özelliklerini ve hikâyesini de ekleyebildi.

Türkiye’nin seçkin isimlerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Çizgifilm/Animasyon Anasanat Dalı Üçüncü Sınıf Öğrencisi Zalike Yaman, “Hürküş Sabiha” karakter tasarımı ile birinciliğe layık görüldü.  

Detaylar için: http://www.trtcocuk.net.tr/kurumsal/haber/2-dijital-karakter-tasarim-yarismasi-kazananlari-belli-oldu

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Kasım 2017, Çarşamba / 3614 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler