Türkiye Dağcılık Federasyonu’na (TDF) Bağlı Kulüpler, Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Sportif Tırmanış Eğitimi Düzenledi

Üniversitemizin ev sahipliğinde, Evliya Çelebi Yerleşkemizde bulunan Tırmanma Duvarı Alanı’nda Türkiye Dağcılık Federasyonu’na (TDF) bağlı kulüpler Sportif Tırmanma Eğitimi gerçekleştirdi. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve Kütahya Vali Yardımcısı Arif Yalçın da katıldı.

Yaklaşık 60 kişinin katıldığı eğitimde, tırmanma duvarı üzerinde sportif tırmanma ile ilgili temel bilgiler verildi. Eğitimcilerin tecrübelerini aktardığı eğitimde, her türlü olası olumsuzluklar karşında nasıl davranılması gerektiği katılımcılara aktarıldı. Eğitime ayrıca Şeker İlköğretim Okulu öğrencileri ve Dumlupınar Koleji’nden öğrenciler katılarak sportif tırmanma ile ilgili bilgiler aldı.

Eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Dağcılık Topluluğu Başkanı Ramazan Çakır, “Önümüzdeki günlerde ilköğretim ve lise çağlarındaki gençlere dağcılık ve sportif tırmanış eğitimi ve antrenmanları verilecek” dedi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Kasım 2017, Cuma / 2479 defa okundu.