Risalet Misyonu Bağlamında Sünnetin Yeri Semineri Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Medeniyet Araştırmaları Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aydemir‘in katıldığı, Risalet Misyonu Bağlamında Sünnetin Yeri Semineri düzenlendi.

Seminerde, Risalet ve Hz. Muhammed’in bilgi kaynaklarına değinen ve Vahiy’in Allah’ın kontrol ve emrinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Halis Aydemir şunları dile getirdi: “Yaklaşık 1400 yıl önce gönderilen İslam ile dünya, eski dünya olmadı. İslam geldiğinden beri her zaman gündem oldu. Bugün her anlamda, her konuda, Allah Elçisi’nin Allah’tan aldığı emirlerin aktif olduğu görülmektedir. Bugünkü dünyayı anlamak, Hz. Muhammed’i anlamakla mümkündür. Hz. Muhammed kimdi? İnsanlara ne öğretti? Bunları ve bunların etkilerini öğrenmek gerekir.

O dönemdeki toplumda eğitim yoktu. Okuma, yazma yaygın bilinmiyordu. Allah Elçisi bu topluma geldi. Onlara dini ve ahlakı öğretti. Ve bu toplum öğrendiklerini diğer toplumlara öğretmeye başladı. Bugün bile bu öğrenim ve öğretim dalga dalga yayılmaktadır.”

İslam tarihinde yaşanan önemli kıssalardan örneklerle konuyu derinleştiren Prof. Dr. Halis Aydemir; Allah’ın bir beşer ile konuşması ancak ve ancak 3 yol ile mümkün olduğunu, bu yolların ilham, engel ardından ve bir elçi gönderme şeklinde gerçekleştiğini, bu yolların dışında Allah’ın beşer ile konuşmadığını belirtti ve ayetlerle deliller gösterdi.

Seminerin sonunda Prof. Dr. Halis Aydemir, seminere gelen dinleyicilerin sorularını cevapladı.   

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Ekim 2017, Salı / 2241 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler