Vefatının 1. Yılında Merhum Ahmet Yakupoğlu Etkinliklerle Anıldı

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında vefat eden Türkiye’nin yetiştirdiği büyük sanatçılardan Neyzen, Ressam Ahmet Yakupoğlu vefatının 1. yılında, Üniversitemizin düzenlediği anma programı ile anıldı. Ahmet Yakupoğlu’nun kabri başında dualarla başlayan anma programına Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Prof. Dr. Şükrü Şentürk ile Kütahya halkı katıldı.

Ahmet Yakupoğlu’nun kabri başında okunan Yasin-i Şerif ve duaların ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Ahmet Yakupoğlu Müze inşaatında incelemelerde bulundu. Ardından Merhum Ahmet Yakupoğlu’nun evinde, anma programına katılanlar için ney dinletisi sunuldu ve ikramlarda bulunuldu.

Öğleden sonra Ahmet Yakupoğlu’nu Anma Programı kapsamında Güzel Sanatlar Fakültemizde Ahmet Yakupoğlu’nun 67 adet orijinal tablosunun sergilendiği Ahmet Yakupoğlu’nun Fırçasından Kütahya Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Av. Ahmet Atam, MHP İl Başkanı Ferhan Yıldırım, akademisyenlerimiz, Kütahyalı sanatseverler ve Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Ekim 2017, Pazartesi / 2737 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler