Üniversitemiz Bilişimde Erişilebilirlik Projeleri Kapsamında İki Önemli Çalışmayı Hayata Geçirdi

Ulaşılabilirlik ve Erişilebilirlik alanlarında öncü olan Üniversitemiz Bilişimde Erişilebilirlik projeleri kapsamında iki önemli çalışmayı hayata geçirdi. Engelli Öğrenci Birimimiz, IOS platformunda çalışan ve görme engellilerce kullanılan Loadstone Programı’na yönelik haritalandırma çalışmasıyla ve Engelli Öğrenci Birimi İnternet Radyosu (Radyo İMGE) Projeleri ile engelli bireylerin yaşamlarını destekleyici faaliyetlerine yenilerini ekleyerek yoluna devam ediyor.

Eğitsel ve bilinçlendirici içerikler DPÜ Engelli Öğrenci Birimi Radyosu’nda olacak. Altyapısı sunulan internet radyosu engellilere yönelik programlarla, engelli bireyleri ve ailelerini bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Akdeniz Üniversitesi Görme engelliler Birimi Sorumlusu Sarper Arıkan ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörümüz Ali Osman Altınay tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan’a projeler hakkında sunum yapılarak anlatıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören her iki projenin de Üniversitemizde hayata geçirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek. Dumlupınar Üniversitesi’nde engellerin kaldırıldığını ve engelsiz bir üniversite olma yolunda çok büyük adımlar atarak Dumlupınar Üniversitesi’nin engelsiz üniversite yolunda ilerleyen diğer üniversitelere örnek olacağını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan, Üniversitemiz için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Akdeniz Üniversitesi Görme engelliler Birimi Sorumlusu Sarper Arıkan’a Üniversitemizin plaketini sunarak teşekkür etti. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Ağustos 2017, Çarşamba / 2481 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler