Türkçe Yaz Okulu‘na Gelen Yabancı Öğrenciler Rektörümüzü Ziyaret Etti.

Yunus Emre Enstitüsü ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokol gereği 23 Temmuz - 20 Ağustos 2017 tarihlerinde Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezimizde (DPÜ-TÖMER) eğitim alacak 10 farklı ülkeden gelen 20 öğrenci Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’i makamında ziyaret etti.

DPÜ-TÖMER Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Halil Adıyaman konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye’de her yıl düzenlenen ve bu yıl 24 Temmuz - 20 Ağustos 2017 gerçekleştirilecek Türkçe Yaz Okulu’na 57 ülkeden 700 kişinin katılımıyla başlandı. Türkçe Yaz Okulu, Yunus Emre Enstitüsü’nce koordine edilen ve Türkiye'nin farklı illerinde eğitim veren üniversitelerimizin katılımıyla düzenleniyor. Gruplara ayrılan öğrencilerimiz, 25-30 gün arasında Türkiye'nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren gözde üniversitelerimize misafir oluyor. Bu süre boyunca yoğun bir Türkçe kursu alan öğrencilerimiz hafta sonları da civar bölgelere gezi programları düzenleyerek Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü tanıma fırsatı buluyor. Şehirlerdeki programın sonunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret edecek öğrenciler sonrasında İstanbul'da "Türkçe Bayramı" etkinliğiyle ülkelerine dönecek.”

Temelde yurt dışında yapılan Türkçe öğretiminin devamı niteliğinde olan ve sürecin Türkçe öğrenen yüzlerce öğrencinin Türkiye’yi yakından tanıma ve bilme faaliyetleri ile desteklenmesi şeklinde sürdürülmesini esas alan Türkçe Yaz Okulu; Türkçe kursu, Türk kültürünü ve sanatını tanıtan gezi ve faaliyetlere katılım, sosyal içerikli ve keşif odaklı tanıma etkinlikleriyle zenginleştirilecek diyen DPÜ-TÖMER Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Halil Adıyaman sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İletişim dili olarak Türkçenin kullanıldığı bu organizasyonda, öğrenciler hem Türkçe eğitimi alma hem de bulundukları ve ziyaret ettikleri şehirlerin öne çıkan tarihî ve turistik yapılarını gezme imkânı bulacak.

Türkçe Yaz Okulu, Türkiye'nin farklı illerinde eğitim veren ve Yunus Emre Enstitüsü’nce koordine edilen 23 üniversitenin katılımıyla düzenleniyor. Gruplar halinde bir ay boyunca Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversitelerde eğitim programlarına katılacak olan misafirler bu zaman zarfında hem bulundukları şehir merkezleri hem de civardaki tarihi ve turistik alanları gezerek, Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü tanıma fırsatı buluyor.” 

Kütahya programına da değinen DPÜ-TÖMER Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Halil Adıyaman: “Aizona Antik Kenti, Gediz Murat Dağı, Domaniç ve Kütahya Konakları gibi tarihi ve kültürel etkinlere katılacak misafirlere DPÜ-TÖMER’de üç hafta boyunca Türkçe öğretimi verilecek. Dünyanın farklı ülkelerinden programa davet edilen öğrenciler, ülkeleriyle Türkiye arasında dostluk köprüleri oluşmasında elçilik yapacak” dedi.

Etkinlikler kapsamında, yabancı öğrenciler Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde bulunan Yapı İşleri Daire Başkanlığımız bahçesine hatıra olması için ıhlamur ağacı dikti.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Temmuz 2017, Pazartesi / 3578 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler