Çocuklar Kendi Oyunlarını Kendileri Tasarlayıp Programlayabilecekler

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi 7-12 yaş aralığındaki çocuklara Temel Algoritma ve Programlama becerilerini küçük oyun senaryoları üzerinden anlatacak.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi KOD Ailesi Projesi kapsamında 7-12 yaş aralığındaki çocuklara Temel Algoritma ve Programlama becerilerini küçük oyun senaryoları üzerinden anlatacak. Temel Algoritma ve Programlama becerilerini anlatırken çocukların yanında aileden bir ebeveynin olması gerekecek. Hem ebeveynin hem de çocuğun kodlama mantığını birlikte öğrenmesi amaçlanan projede aile içerisinde oyun mantığı ile kodlamanın temeli ve önemi aktarılacak ve programlama eğitimleri nihayetinde çocuklar kendi oyunlarını kendileri tasarlayıp programlayabilecek.

Her bir grup 10 çocuk + 10 Ebeveyn den oluşacak olup eğitim sonunda hem ebeveyn hem de çocuklara Üniversite onaylı eğitim sertifikası verilecek.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Temmuz 2017, Perşembe / 2020 defa okundu.