Emet Meslek Yüksekokulumuz Bir Dizi Etkinlik Düzenledi

Emet Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine Tavşanlı Sosyal Hizmet Merkezi’nden AEP Eğitimcisi - Sosyolog Seçil Sargın Yaman tarafından “Evlilik Öncesi Eğitim-Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçerim?” konulu seminer verildi.

Seçil Sargın Yaman verdiği seminerde evlilik kurumu, toplumun temel direği olan ailenin başlangıç birimidir. Sağlıklı evliliklerin oluşmasında en önemli unsur, kişinin eşini seçmeyi tesadüflere bırakmaması, bu kararı bilinçli olarak vermesidir. Eş seçimi rastgele bir süreç değildir. Evlenmek için verilen karar; kişinin bundan sonraki hayatını kiminle ve nasıl geçireceğini, iç dünyasını ve hayallerini kiminle paylaşacağını, zorlukları kiminle nasıl aşacağını, kişiyi bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının annesinin/babasının kim olacağını ailenin bir bütün olarak nasıl bir hayatı olacağını belirlediğini ifade ederek, videolarla da desteklediği seminerde eşlerin ilerideki evlilik hayatları hakkında gerçekçi ve birbiriyle örtüşen beklentiler içinde olmaları, benzer ve farklı yönleri üzerinde yeterince düşünüp tartışmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Emet Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Uğur Saylan ve Öğr. Gör. Rıdvan Sezgin seminer sonunda, Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür edip plaketlerini takdim ettiler.

Mayıs ayında Engelliler haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliğe Emet Meslek Yüksekokulu öğrencileri olarak destek verildi. 

Ashaboğlu Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinlikte Emet Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Rıdvan Sezgin nezaretinde Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerinin hazırladığı iletişim dili, farkındalık yaratma ve engelli bireylerin topluma adaptesini içeren drama sahnelendi. Katılımcılar dramayı ilgiyle izledi. Özel kostümleri ile öğrencilere ve özel çocuklarımıza unutulmaz bir gün yaşatan üniversite öğrencileri büyük takdir topladı.

Meslek yüksekokulumuzda final sınavları stresinden biraz uzaklaşıp, eğlenmek adına mezuniyet yemeği programı düzenlendi.

Meslek yüksekokul idari kadrosu, öğretmen ve öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen program; ilk olarak müzik eşliğinde oyunlarla başladı. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği, şarkıların söylendiği ve halk oyunlarının oynandığı programda öğrenciler doyasıya eğlendi. Program sonunda geleneksel olarak köfte ekmek, ayran ve helva ikramı yapıldı. Final sınavı öncesi böyle bir etkinliğin yapılmasından çok memnun olan öğrenciler; hatıra fotoğrafları çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler.

Emet Meslek Yüksekokulumuzda iftar programı düzenlendi.

Emet Meslek Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Hasan Bircan öncülüğünde, idari kadro, öğretim görevlileri ve idari personel ile ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

İftar yemeğinde MYO Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Hasan Bircan; “Öncelikle yoğun bir yılı başarıyla geride bırakmanın verdiği haklı gurur neticesinde hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayının hepimize hayırlar getirmesini diliyorum. Okulumuz Öğretim Görevlisi Kadrosuna yeni atanan Öğr. Gör. Gencer Sümbül ile Öğr. Gör. Tamer Bayram’a da okulumuza tekrardan hoş geldiniz diyor ve okulumuz ile beraber akademik olarak büyük başarılara imza atmanızı diliyorum.” diyerek kısa bir konuşma yaptı.  İftar yemeği ile başlayan program, yemek sonrası çay eşliğinde yapılan muhabbet ile sona erdi.

Emet İlçe Meydanı’nda lokma dağıtımı yapıldı.

Emet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Bircan öncülüğünde hocalar ve personelin maddi desteğiyle Emet İlçe Meydanı’nda lokma dağıtımı yapıldı.

Lokma dağıtımı meslek yüksekokulumuz personeli öncülüğünde teravih namazı sonrasında da devam etti. İlçe halkının ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen hayır etkinliği, büyük beğeni ve takdir topladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Haziran 2017, Pazartesi / 2487 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler