10-16 Mayıs Engelliler Haftası Bir Dizi Etkinlik İle Kutlandı

Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi ve STK’lar tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Genelkurmay Başkanlığınca her yıl “Engelliler Haftası” dolayısıyla yapılan temsili askerlik uygulaması kapsamında, engelliler askerlik yapmanın heyecanını yaşadı. Kütahya’da 38 engelli vatandaş temsili askerlik eğitimi alarak, yemin etti. Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törene Vali Ahmet H. Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Bülent Keskin, İl Emniyet Müdür Vekili Akın Akkaya, Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi ve askeri erkan ile engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Birimi ve Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından "Engelsiz Bahar Şenliği" düzenlendi. Etkinlik engelli STK’lar ve engelli kardeşlerimizin katılımıyla saat 11 de ağaç dikimi ile başladı. Tırmanma duvarının önünde saat 12 de başlayan engelsiz uçurtma şenliği müzik topluluğunu sahne alması ile başladı. Engelli Öğrenci Birimimiz ve Öğrenci Topluluklarımız ile gelen minik misafirler ve engelli kardeşlerimizle birlikte gönüllü öğrencilerimiz doyasıya eğlendi. Yüz boyama, uçurtma uçurma, tırmanma duvarına tırmanma, halat çekme, çuval yarışları ve minik misafirlerimiz için ibiş animasyondan gelen sihirbaz arkadaşımız gösterisi ile birlikte alanda eğledi.

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Belediyesi Kent Konseyi tarafından Engelliler Haftası Piknik Etkinliği düzenlendi. Protokol konuşmalarının ardından Germiyan Okçuluk Tekkesi engelli vatandaşlarımız için gösteriler yaptı. Gösterilerin sona ermesinin ardından, engelli vatandaşlarımız için hipodromda bulunan atlarla gezinti düzenlendi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Mayıs 2017, Pazartesi / 1765 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler