Yara Bakımında Güncel Gelişmeler Sempozyumu Gerçekleştirildi

Tıp Fakültemiz, Kütahya Sağlık Yüksekokulumuz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Evliya Çelebi Araştırma Hastanesi tarafından, Yara Bakımında Güncel Gelişmeler Sempozyumu gerçekleştirildi.

Sempozyum açılışında konuşan Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural şunları söyledi: “Sağlık Yüksekokulumuz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Evliya Çelebi Araştırma Hastanemiz ile ortak çalışmalar yapmaktan dolayı çok mutluyum. Yara bakımı çok kritik bir konu. 1996’da Kanada’da Kanıta Dayalı Tıp kavramı ortaya çıktı. Bu kavrama göre yapılan her müdahalenin bir amacı ve hedefi var. Kanıta dayalı müdahale yapıldığından neyi, neden yapıldığının açıklaması var. Üniversitemiz kalite yönetimine ayrı bir önem vermektedir. Kalite yönetiminde, yapılan her işte standarttın belirlenmesi ve o standartlarda hizmet verilmesi gerekir. Bizler de sağlık alanında kaliteyi yükseltmek için standartlarımızı korumamız gerekir. Bu bakımdan bu gerçekleştirdiğimiz sempozyumumuza çok değer veriyorum. Bu sempozyumumuzda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kamu Hastaneler Genel Sekreteri İsmail Zehir şunları söyledi: “Tıp Bilimi; 1940-1950’lerdeki gibi değil. Hatta 10 yıl öncesi gibi değil. Çok şey değişti. Bu yüzden bilgilerimizi sürekli güncellememiz gerekmektedir. Bu güncellemelerimizi uygulamalarımıza aktarmamız gerekmektedir. Bu sempozyumu bu açıdan çok değerli görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kütahya Sağlık Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Nadi Keskin yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Yüksekokulumuzda 1500 öğrencimiz var. 2017’de Rektörlüğümüzün sunmuş olduğu imkânlarla fakülte olmayı hak eder konuma geldik. Dosyamızı oluşturduk. İlerleyen günlerde Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hizmet vermeye devam edeceğiz. İlerleyen zamanlarda Tıp Fakültemiz, Kamu Hastaneler Birliğimiz ve Sağlık Yüksekokulumuz ile güzel çalışmalara devam edeceğiz.” 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Mayıs 2017, Cuma / 2433 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler