Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) Genç Ressamlar Resim Yarışması 3.’sü Ece Güler’e Tebrik Ziyareti Gerçekleştirdi

Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından düzenlenen, 16 ülkeden 144 eserin yarıştığı, “Bulutların Ötesinde” konulu Genç Ressamlar Resim Yarışması’nın 2017 yılı sonuçlarına göre Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi 9. Sınıf Öğrencisi Ece Güler 14-17 Yaş kategorisinde dünya üçüncülüğünü kazandı. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Hatice Gören kazanılan büyük başarının ardından Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi’ne tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Yapılan ziyarette Ahmet Yakupoğlu Lisesi yönetimi, okul öğretmenleri, Ece Güler ve ailesi hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören şunları söyledi: “Bugün burada olmaktan son derece mutluyum. Hem heyecanlı hem duyguluyum. Gelecek vaat eden bir öğrencimizin uluslararası başarısını kutlama, kendisi küçük ama başarısı büyük bir evladımızı, sanatçımızı tebrik etme heyecanını yaşıyorum. Umutluyum. Çünkü umudum kültürü, sanatı, yeraltı ve yerüstü zenginliğiyle övündüğümüz Kütahya’yı tanıtamadığımızdan, yerel kaldığımızdan duyduğum üzüntüyü, gelecek vaat eden bu gençlerin başaracak potansiyele sahip olmalarından kaynaklanıyor. Aramızda daha nice Ece’lerin var olduğuna inancım tamdır. Bunların yakın zamanda ortaya çıkacağını umuyorum.

Gençler için tehlikeli olan iki şeye dikkat çekmek istiyorum. Birincisi hayal kurma ve hayat planları yapmıyor olmamızdan kaynaklanan sıradanlaşma. Popüler mesleklere yönelip yeteneklerimizi keşfedememiş olmak. İkincisi ise düşünce dünyamıza kurulan tuzaktır. Unutmayın, bir düşüncenin düşmanı onun zıttı değildir. Sahte benzeridir. Lütfen sahte düşüncelere, sahte insanlara karşı uyanık olun.”

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı konuşmanın ardından başarılarından dolayı Ece Güler’e Kütahya’nın yetiştirdiği Ressam, Neyzen, Minyatürist Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerinden oluşan T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin Başkanlığında basımı gerçekleşen 2 Ciltlik Anadolu ve İstanbul isimli kitabı hediye olarak takdim etti. Ayrıca, Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Hatice Gören de başarılarından dolayı Ece Güler’e puşide hediye takdim etti. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Nisan 2017, Cuma / 4287 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler