Domaniç Hayme Ana MYO’da Öğrencilere Liderlik Semineri

Üniversitemiz Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Osman Gazi Konferans Salonunda Bir lider olabilmek ve Günümüz için bazı çıkarımlar konulu düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Kürşad Yılmaz ve Yard. Doç. Dr. R. Serkan Arık, liderlik, lider olabilme, liderlerin özellikleri konularında öğrencilere bilgiler verdi.

Doç. Dr. Kürşad Yılmaz, herkesin lider olamayacağını ancak liderliği öğrenebileceğini belirterek, "lider başkalarını sürükleyendir, ortak amaçları gerçekleştirmek için grup etkinliklerini etkileme sürecidir. Bütünleşmiş ve amaca yönelmiş takımlar oluşturmaktır. Liderler, farklı bakışlar ortaya koyabilendir, liderlik güzelliğe benzer tanımlaması güçtür ama herkes onu gördüğünde tanır" şeklinde konuştu.

"Yönetici yetkisini, lider etkisini kullanır"           

Yılmaz, Peter Drucker, "takipçisi olan liderdir" sözünü aktararak, liderliğin, başkalarının davranışlarını etkileyebilme gücü olduğunu  kaydetti.

Liderlik ile yöneticiliğin ayrı olduğunu belirten Yılmaz; "yönetici düzeni korumaya, lider değiştirmeye çalışır. Yönetici yetkisini, lider etkisini kullanır. Yönetici kontrol eder, lider motive eder" dedi.

Liderlerin gelecek öngörüsü olan kişiler olduğununun altını çizen Yılmaz, "başarılı örgütleri başarılı olmayandan ayıran temel özelliğin,  başarılı örgütlerin başarılı ve dinamik lidere sahip olmasıdır"  diyerek, sizde başarılı olmak, lider olmak istiyorsunuz, sizlerde liderlik özelliklerini geliştirin. Geleceğe bugünden bakın tavsiyelerinde bulundu.

"İyi liderler, başkalarının ne hissettiklerini anlayarak iyi lider olurlar"

Liderin özellikleri nelerdir konusunda öğrencileri bilgilendiren Yard.Doç.Dr. R. Serkan Arık, liderlerde bulunan 25 özelliği örneklerle anlattı. Liderlerin okuyan, zamanı iyi kullanan, vizyon sahibi olan, baskı altında bile kontrolü kaybetmeyen, güvenilir, kendi kendini disipline edebilen, hayata pozitif bakabilen ve fırsatları değerlendiren kişiler olduğunu kaydeden Arık, " İyi lilderler kendilerini başkalarının yerine koyarak, soru sormakla, başkalarını dinlemekle ve başkalarının ne hissetiklerini anlamakla iyi lider olurlar. İyi liderler, prensipleri, hedefleri ve yönettikleri insanları dikkate alırlar ve sabırlıdırlar." dedi.

Etkileşimli bir şekilde süren ve ilgiyle izlenen seminer sonunda öğrenciler, konuşmacılara sorular yönelttiler. Seminer sonunda Domaniç Hayme Ana MYO Müdür Yardımcımız Öğr. Grv. İlker Vural, Doç.Dr. Kürşat Yılmaz ve Yard. Doç. Dr. R. Serkan Arık'a verdikleri seminerden dolayı teşekkür ederek, günün anısına bir çini tabak takdim etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Nisan 2017, Salı / 1814 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler