Üniversitemiz, Engelli Öğrenci Bilgilendirme Asistanı Yazılım Projesi’ni Uygulamaya Başladı

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi tarafından, konuşmacı olarak Akdeniz Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Sorumlusu Sarper Arıkan‘ın katıldığı Bilişim Erişilebilirlik Uygulamaları Tanıtımı ve Yardımcı Teknolojiler Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kütahya Altınokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Şahin, Sakatlar Derneği’nden Hatice Yakar, Otizm Derneği Başkanı Nigar Çelik, Kütahya Engelliler Umutspor Başkanı Mustafa Süer de katıldı.

Gerçekleşen toplantıda Engelli Öğrenci Birimi çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Engelli Bilgilendirme ve Yönlendirme Sistemi kapsamında, Akdeniz Üni. Görme Engelliler Birimi Sorumlusu Sarper Arıkan tarafından geliştirilip hayata geçirilen Engelli Öğrenci Bilgilendirme Asistanı Yazılım Projesi, Üniversitemizin bilişimde erişilebilirlik hizmetleri kapsamında yayına alındı.

Oluşturulan yazılım ile engelli öğrenci ve vatandaşların Üniversitemiz engelsiz hizmet ve olanaklarından soru cevap sistemine bağlı olarak bilgilendirilmelerini, birim içi hizmetlerde daha etkin olunması amacıyla web tabanlı geliştirilen yazılım projesi Üniversitemizin daha engelsiz ve erişilebilir bir eğitim ortamı sunabilmesini amaçlıyor. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Şubat 2017, Perşembe / 3037 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler