Bölge Mucitler Sergisi’nin Dördüncüsü Üniversitemizde Sergilendi

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in himayelerinde, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) öncülüğünde, Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği (BOZGİED) işbirliğinde Bölge Mucitler Sergisi’nin dördüncüsü Kütahya’da düzenlendi. “Teknolojik Kurtuluş Savaşına var mısınız?“ sloganıyla Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Bilecik ve Eskişehir‘den patent sahiplerinin buluşlarının sergilendiği ‘Bölge Mucitler Sergisi’nin açılışı Üniversitemizde yapıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizdeki açılış törenine, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz, ilgili daire müdürleri ile proje paydaşları katıldı.

Ülkemizde inovasyon bilincinin oluşması ve yaygınlaşmasına katkı sağlaması bölgemizdeki inovasyon ve AR-GE faaliyetlerinin özendirilmesi, patent ve faydalı icat sahibi kişi ve işletmelerin ürün ve projelerini tanıtma fırsatlarının verilmesi amacıyla düzenlenen serginin açılışında konuşan Bozüyük Girişimcileri Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celali Yılmaz şunları söyledi: “Şuan beş ili kapsıyoruz. Hedefimiz öncelikle katılımcı il sayısını arttırmak ardından da bu çalışmamızı tüm ülkeye yaymak.”

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Gürel şunları söyledi: “Her yeni buluş ve tasarım, insanların hoşluklarla karşılaşmasına vesile oluyor. Şehrimizin ve bölgemizin kalkınması, Ülkemizin sahip olduğu markalarının çeşitlenmesi açısından buluşlar son derece önemli. Her insan yeteneklidir. Asıl mesele bu yeteneklerin ortaya çıkarılmasıdır. Bu çalışma ile yeni yeteneklerin ortaya çıkması adına fırsat yaratmaktan son derece mutluyuz.”

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Ülkemiz mevcut potansiyelini kendisine yeterli görmemekte, daha yukarıları hedeflemektedir. Bu amaçla belli yerler, projeler seçilip hayata geçiriliyor. İlk olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na yönelik hedeflerimizi belirledik. Daha sonra İstanbul’un Fethi’nin 600. Yıldönümüne yönelik hedefler ortaya koyduk. Anadolu’ya gelişimizin 1000. Yıldönümüne de hedefler koyduk. Bu hedeflerin başında ülkemizin ekonomisini, teknolojik seviyesini geliştirmeye yönelik adımları yol haritası olarak önümüze koyduk. Dünyayı yakalamak için yeni buluşların ve tasarımların ne kadar gerekli olduğunu, hedeflerimize ulaşmak için yaptığımız bu çalışmanın bir elzem olduğuna karar vermiş olduk. Her yıl dünyada 220 bin patent başvurusu oluyor. Bunların çok büyük kısmını ABD, Japonya ve Çin paylaşıyor. Bu üç ülke, toplam patent başvurularının yaklaşık %60’ını sahipleniyor. Diğer %40’ı diğer ülkeler paylaşıyor. 15 Temmuz ve sonrasındaki süreç gösterdi ki Ekonomik Kurtuluş Savaşı’na ihtiyaç var. Son süreci bizler 2. Kurtuluş Savaşı olarak adlandırıyoruz. Bizler, Ekonomik Kurtuluş Savaşımızda da başarılı olursak geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Daha az bağımlşı olarak yürüyeceğiz. Bu çalışmalar, bizim bu coğrafyada varlığımızı, bizim geçmişimizi geleceğimize taşımamıza sağlayacak çalışmalar olacak.”    

Açılış konuşmalarının ardından öğleden sonraki etkinliklerde İş İnsanlarının Başarı Hikâyeleri Sunumları gerçekleştirildi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Aralık 2016, Perşembe / 2606 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler