15 Temmuz Şehitler Parkı ve Külliye Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesi Vakıf Cami’nde yaptırdığı Külliye ve Üniversitemizin başlattığı 15 Temmuz Darbesi’nde hayatlarını kaybeden şehitlerin anısını yaşatmak adına Her Şehide Bir Ağaç Projesi ile 15 Temmuz Şehitler Parkı açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Prof. Dr. Halis Aydemir, Prof. Dr. Kaan Erarslan, Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, dekanlarımız, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığımızın üniversitelere ve üniversite camilerine verdiği desteği çok iyi biliyoruz. Külliyemizde maddi manevi katkısı olan bütün herkese, Diyanet İşleri Başkanımıza, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti’ne, Müftü Yardımcısı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. En büyük projelerimizden birisi de bu külliyemizdi.”

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu şunları söyledi: “Şehrimiz adına çok önemli iki açılışı yapıyoruz. Selçuklu mimarisinin güzel bir örneği burada yapılmış. Bu eseri kazandırdıklarından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür ederim. Bu eserlerin içerik olarak da tam dolu bir şekle getirilmesi ve memleketimize hizmet vermesi bizim en büyük temennimizdir. 15 Temmuz Şehitler Parkımız çok anlamlı bir çalışma oldu. Bugün bu güzel parkımızı da açıyoruz. 15 Temmuz Şehitlerimizin anısını yaşatmak adına yapılan bu park için Rektörümüze teşekkür ediyorum.”

Vali Ahmet Hamdi Nayir yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bu toprakların bize ait olduğunu gösteren tapuların üstünde şehitlerimizin kıymetli imzası var. Bu toprakların bizim olduğunun en büyük göstergesi şehitlerimizin kanıdır. Malazgirt’ten, Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan15 Temmuz’a kadar bu toprakların bize ait olduğunun göstergesini milletimiz fedakârca göstermiştir. Hem şehitlerimiz hem de şehitlik kavramını yeni nesillere aktaracak olan eğitim tesislerimizin ikisinin bir arada ifade edildiği tesisleri birlikte açıyoruz. Her iki eserimizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”   

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Kasım 2016, Cuma / 2974 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler