Üniversitemiz Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Açılış Töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, akademisyenlerimiz, siyasi parti temsilcileri, idari personelimiz, öğrencilerimiz ve çok sayıda konuk katıldı.

Açılış konuşmasında KGSMYO Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil; Öğrenci sayısı itibari ile en küçük fakat verdiği eğitim itibari ile önemli bir okul olduğunu ifade ederek, hepimizin malumu sanatçı yetiştirmek ve sanat icra etmek yetenekle sınırlı bir olgudur. Yetenekleri ortaya çıkarıp ulus milli değerlerine katkı yapabilir hale getirmek çok önemli bir vazifedir.

Bizler sanatın farklı alanlarına da ileriki zamanlarda yönelmeyi ve kalite ile beraber nitelikli sanatçılar yetiştirmeyi de hedeflerimiz arasında yer vermeyi planlıyoruz dedi. KGSMYO Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil, Meslek Yüksekokulumuzun kuruluş misyonunu belirterek, etkinliğe katılan ve okulumuzun kurulmasından bu güne kadar desteğini esirgemeyen Rektörümüze şükranlarını sundu.

Ahmet Yakupoğlu Anısına yapılan Kariyer Günleri kapsamında, Mimar Sinan Üniversitesi’nden katılan Öğr. Gör. Timur Bilir ‘Çanak Çömlek’ isimli "kazıma dekorlu seramik sergisi" açtı ve "Mimaride Çini Kullanımı" üzerine konferans verdi. Kütahya'nın değerli Çini Sanatçısı İsmail Yiğit "Kütahya Çiniciliği" adlı konferansı sundu. KGSMYO'nun Değerli Hocası Ressam Okt. Tamer Bilgiç Resim Sergisi açtı ve "Renk ve Resim" isimli konferansını sundu.

Kariyer Günleri son gün konferanslarında ise Osmangazi Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Kader Reyhan "Tarihi Yapılarda Koruma Yaklaşımları", Anadolu Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşegül Türedi Özen "Bir Sanatçı Profili", Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Candan Dizdar Terwiel "Seramik Diliyle Kültürel Paylaşımlar" isimli konferanslarını sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Kasım 2016, Cuma / 3292 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler