DUSCART, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına Katılacak Aracını Tanıttı

Üniversitemiz Duscart Elektromobil Takımı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları (TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle) için hazırladığı 100 kilometrelik mesafeyi sadece 1,5 TL’lik elektrik harcayan aracı Kütahya Sera AVM’de tanıttı.

Mühendislik Fakültemiz DUSCART Elektromobil Takımı yetkilisi öğrencilerimiz, yaptığı araba tam dolu batarya ile 80 Km’lik yol alabilirken, 100 Km’de sadece 1.5 TL’lik elektrik harcadığı ve sıfır emisyon ile çalıştığını ifade ederek şunları söyledi: “Alternatif enerjili araç projeleri geliştirerek ülke çapında yarış etkinliklerinde üniversitemizi ve şehrimizi daha ileri seviyeye ilerletmek, gerekli şartlar ve imkanlar sağlandığı takdirde yurtdışında yapılan yarışlarda ülkemizi başarıyla temsil etmek, lisans düzeyinde öğrenciler olan bizlerin teknik projelerde yer alarak AR-GE faaliyetleri içerisinde nitelikli bir mühendis olarak yetişmesini sağlamak; diğer üniversitelerden öğrenci arkadaşlarımızı da bu konulara teşvik etmek ve iyileşme reformunu hızlandırmak amacındayız. Türkiye’nin hayali olan yerli otomobile katkıda bulunmak istiyoruz.”

Üniversitemiz DUSCART Elektromobil Takımı’nın tanıtım etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Ekim 2016, Perşembe / 2497 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, @kahramanmaraş,